Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ödemiş İlçe başkanlığı, AKP ilçe başkanlığının düzenlediği kahvaltı da açıklama yapan Halil Demir’e sert eleştirilerde bulundu.

Geçtiğimiz Cuma günü basınla bir araya gelen Demir’in atıflarını şiddetle kınadıklarını ifade eden, MHP Ödemiş İlçe başkanı Metin Kırlı, gündem maddelerini tek tek ele aldı. Kırlı basına yaptığı açıklamasında, ilk olarak, Ödemiş’in gündemlerden düşmeyen 250 yataklı yeni hastanesine değindi.
“Elinize yüzünüze bulaştırdınız”

  Kırlı yeni hastane gündemiyle alakalı demecinde, “Yerel seçim olsun, genel seçim olsun, her sıkıştıklarında, bir türlü tamamlanamayan Ödemiş Devlet Hastanesi malzeme olarak halkımızın önüne atılıyor. Kabullenemiyorlar ama biz onların yerine söylüyoruz. Beceremediniz. Beceremediğiniz gibi de elinize yüzünüze bulaştırdınız. Bir de yıllar önce başlamış olan bir örneği Torbalı Bayındır çevre yolunun bitim aşamasına gelmesi ama ne hikmetse Bayındır, Ödemiş ve Kiraz hattında ki çevre yolunun bir türlü ilerlememesi ve yılan hikâyesine dönmesi Ödemiş AKP’nin ne kadar beceriksiz olduğunun bir başka ispatıdır.’’

“Sizi birileri mi kandırıyor. Yoksa siz Ödemiş’i mi?”
AKP ilçe başkanlığı tarafından bölge de daha önce açılması planlanan, bekletilmeye alındığı ifade edilen, çağrı merkezi girişimini de ele aldığı açıklamasın da, Kırlı bu vaattin içi boş ilerisi olmadığını idea ederek şöyle konuştu.

Kırlı “Geçtiğimiz 2014 yerel seçimlerinde bizler bu yalanla çok karşılaştık. Olmayan hayali projelerinde, binlerce gencimizin ailelerine sözde açılacak çağrı merkezine yerleştirme vaatleri vermişlerdi. Yine aynı projeyle karşımızdalar. Neden 7 Haziran korkusu hepsini sarmış durumda. Çağrı merkezinin yapılacağını taahhüt eden Demir’e buradan soruyorum. Nerede projeniz? Sizi birileri mi kandırıyor. Yoksa siz Ödemiş’i mi?”
Kırlı, Ödemiş'e Gümrük Şubesi açılması hakkında çalışması olduklarını belirten Başkan  Demir’e ve Belediye başkanı Mahmut  Badem’e satılan mallarla belediye borçlarının kapatıldığını ifade ederek, “ Özel idareden belediyeye devredilen mallarla belediye borçlarını kapatan bir belediye başkanıyla karşı karşıyayız. Halkı büyük düşünmeye davet eden iktidar partisinin belediye başkanı ne yazık ki esnafa olan borçlarını köy mallarını satarak kapatmaya çalışıyor. Halkın ve her kesimin partisi olduğunu ifade ederken, belediyeden alacağını tahsil edemediği için darboğaza itilen kıymetli Ödemiş esnafımızı da göz önüne alın. Belediye borçlarını kapatıp, ondan sonra bu içi boş vaatlere geçin. Ne bizler, nede yüce Türk milleti sizin ağzından Allah tektir den başka bir söze inanmıyor.”
İl kongresinde salonlarının hınca hınç dolu olduğunu savunan AK Parti ilçe başkanı Demir’e taş ören işçiler ve işçilerle dolduklarını iddia eden Kırlı “Kongre öncesi, ellerinde telefonlar yönetim kurulu üyeleriyle, davet ederken fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyorsunuz. Sonra da doldurduk diyorsunuz. Bu durumu gülerek karşılıyoruz. Zaten hali hazırda ne kadar taşeron işçiniz varsa o sayının iki katı kadar da yedeği var. Bunun yanı sıra iş sözü vererek kandırdığınız, umut dolu gençlerimizle ve o gençlerin aileleriyle dolan salonları savunmanız, hem gülünç bir o kadar da üzücü bir durumdur. Verdiğiniz boş vaatlerinizin, çaldığınız kul haklarının, aldatılan pırıl pırıl gençlerimizin, cezasını huzuru mahşerde vereceksiniz. O gün o salonlarda aldattığınız insanlar da sizlerden hesap soracaklardır.”
MHP’nin, belediyesine sahip çıkamadığını savunan AK Parti ilçe başkanına görev sahasını hatırlatan Kırlı, her şeyin bütün çıplaklığıyla göz önünde olduğunun altını çizdiği açıklamasında şunları kaydetti. “Geçtiğimiz ay içerisinde Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’e sahip çıkılmadığını ifade eden belediye başkanı lütfen geçmişi unutmasın, genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli destek için, Kiraz ilçesine gelmiş, kızım diye tanıttığı Saliha Şengül’e oy istemiştir. Ankara ulaştırmanın mimarı ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin unutulmaz bürokratlarından İl başkan yardımcımız sayın Murat Taşer bir an olsun yalnız bırakmamışlardır. Bunun yanı sıra genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin baş danışmanı Şengül’ü makamında ziyaret etmiş, her konuda yanlarında olunacağının sözünü vermiştir. Yine Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Bey’ Kiraz Belediyesine her türlü makine teçhizat, yol yapım malzemesi, döşeme taş konusunda yardımcı olmak istemiş ancak Saliha hanım bu yardım ve destekleri kabul etmemiştir. Neden kabul etmediğini de bir süre sonra anlamış bulunmaktayız. Kendisi yalanlar söyleyerek yaptığı ihanete kılıf uydurmaktadır. Sayın Demir’e sorumluluk sahalarının dışına çıkmamaya davet ediyorum. Bizler bile herhangi bir demeç vermiyorken, size ne oluyor?”
Organize sanayi konusuna da değinen Kırlı,  “Organize sanayi sırasıyla 2004, 2009, 2014 yerel seçimlerinin değişmez malzemesi ve olmaya da devam ediyor. Bunun yanı sıra doğalgaz, sayın belediye başkanı kışın ortasında çıkıp ta doğalgaz tek çözüm derse. Yazın aklın neredeydi demezler mi adama. Hastane kayıtlarını yönetim kurulumuz basına bildiri yoluyla paylaşmış. Durumun ne kadar vahim olduğunu belirtmiş ve doğalgaz masalının 2008 yılında yerel seçim arifesinde malzeme edildiğini ifade etmişti. Bu projenin yapılamayacağına kanaat getirmiş, yönetim kurulu üyelerimiz, ek çözümlerle soruna merhem olunmasını talep etmişti. Akıllarının ve mantıklarının almadığını vurgulayan Demir’e sesleniyorum. Aynı sorun bizlerin de başında, yalanlarınıza sizden başka inanan olduğuna bizimde aklımız mantığımız alamıyor.”
Son olarak paralel yapının planına ortak olunduğunu iddia eden Demir’e ağır sözlerle ithamlarda bulunan Kırlı,  “Bilindiği üzere Ödemiş AK Parti İlçe başkanı Demir, yerel gazetelerde şöyle bir açıklamada bulunmuştu. Geçen hafta içerisinde de Ödemiş Bank Asya'da eylem yapıldı. Bizim dillendirdiğimiz ama belgelendiremediğimiz yapı var. Bunlar bunu çatı aday tabiriyle kamufle etmişlerdi. Ödemiş'te bunun belgelendirmesi oldu. Aynı gün aynı saatte paralel yapının taşeron işçileri ve Cumhuriyet Halk Partisi eski ilçe başkanının hesap açması için bankaya gönderdiler. Aynı gün ve saatte MHP İlçe Başkanı'nı bankaya gönderdi. Bu yapıların nasıl içli dışlı olduğunu ispatlayan kanıt olduğunun kanaatindeyim demiş. Bende buradan sizlerin aracılığıyla sesleniyorum. Sayın başkan paralel yapı söylem cambazıyla gündem saptırmanıza, algı operasyonlarıyla doğruları ve gerçekleri örtbas etmenize, gündem değiştirme çabalarınıza gerek kalmadığı gibi bu memleketin artık bu kokuşmuş ve son kullanma tarihi geçmiş taktiklerinize de karnı toktur. İlgilenecek ve tartışacak bir yanı da kalmamıştır. Siz insanların mallarını, mülklerini, arabalarını, eşlerinin kollarındaki bileziklerini satarak hükümetinizin yalan la dolanla el koymak istediği ama çabalarının karşılıksız kaldığı bir türlü el koyamadığı bankaya para yatırmalarına paralel diyorsunuz. Sözde 17-25 Aralıkta hırsızlar çetesinin evlerinde bulunan paraları polisler koydu diye sitemlerde bulunup hırsızlıkları ve yolsuzlukları aklamaya çalışıyorsunuz. Hani o banka müdürünün evindeki ayakkabı kutusundan çıkan paralarla Bosna Hersek’te okul yaptıracağız derken bak paralar ortada kaldı, para sayma makinelerinde sayılan milletin alın teriyle kazandığı paraları aşırtan ve çalanlar o paraları faiziyle geri aldı soruyorum size ne oldu sayın başkan ne oldu? Bu memlekette paralel bir yapı var ise o sizin partiniz ve eli kanlı terör örgütü olan PKK ile pazarlıklarınızdır.”

Terör örgütünün ülkenin doğusunda yol kestiğini, kimlik kontrolü yaptığını belirten Kırlı “Bugün memleketimizin doğusunda AKP- PKK pazarlığıyla ortaklaşa hareket eden terör örgütü Cizre’de Diyarbakır’da yol kesip kimlik kontrolü yapmaktadır, şehir merkezlerinde sözde mahkemeler kurmaktadır, şehir merkezlerinde karakollar kurmaktadır, kaldı ki apo denilen bebek katilinin Mayıs aylarında salıverilmesi sizin AKP PKK pazarlığınızda ki gizli ajandanız da olmakta ve algı yaratılıp milletin aklı ile dalga geçilmektedir. Asıl paralel yapı sizin partiniz ve hükümetiniz tarafından AKP PKK ile yapılan gizli anlaşmadır ve apaçık bir şekilde Türk Milleti tarafından görülmekte, izlenmektedir.”

Göreve yeni gelen İlçe Başkanın gündemi takip edemediğini belirten Kırlı “Siz herhalde göreve yeni geldiğiniz için gündemi yakinen takip edememekte ve birilerinin sizi itelemesi ile hareket etmektesiniz. Bundan önceki ilçe başkanına sormanızı tavsiye ederim. Gerçi sen daha bilmezsin ama o paralel dediğiniz ne istediler de vermedik dediğiniz o cemaatle, her şey güllük gülistanlık iken, balım gülüm 12 yıldır geçinir iken ne oldu da böyle ayran içip ayrı düştünüz. Sözde ak partisinin ilçe başkanı şunu iyi bilmelidir ki bana ve mensubu olduğum teşkilatıma, kimse emir ve talimat veremez, dil uzatamaz, işini öğretemez. Herkes haddini bilsin. Şunu hatırlatmak isterim ki geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır. Biz bir tek yüce Türk milletinden ve liderimiz sayın genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyden talimat alırız bunu böyle biliniz ve ona göre açıklamalarda bulununuz. ”

Kırlı “Sözlerimi sayın bilge liderim Genel Başkanım Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin bir açıklamasıyla bitiriyor, Ödemiş halkını sağduyuya çağırarak, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Devlet Bahçeli ,Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne paralel bir yapılanma nüfuz etmişse, yasa ve anayasa aykırı olacak biçimde gayri meşru bir organizasyon kurulmuşsa, buna göz yummak, buna izin vermek büyük bir vebal, vatana ihanetle eşdeğer büyük bir suçtur. Ayrıca paralel kavram ve karmaşası müphem bir kisveden müdrik bir kıvama acilen getirilmelidir. Erdoğan’ın bir yıl önce, ‘ne istediler de vermedik’ sözleriyle sitem ettiği cemaate bugün düşman kesilmesi, 12 yıllık iktidar döneminde yan yana, kucak kucağa dururken birden bire paralel tezlerine sarılarak darbe seferine çıkması en başta milletimizi kandırma, kir ve pası örtme teşebbüsüdür. Şayet paralel devlet varsa, paralel virüs devlet bünyesine bulaşmışsa bunun sorumlusu, bunun suçlusu muhataplarından önce Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetleridir. Yalana, riyakârlığa, istismara ve saptırmaya kanacak yoktur.”

Editör: Haber Merkezi