HABER: AYŞE AKYÜZ



Ödemiş Geleneksel Sanatalar Derneği öncülüğünde Ödemiş Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin işbirliği ile Ödemiş Yıldız kent Müzesi ve Arşivinde Ödemiş’te bir ilk gerçekleştirilerek tezhip sanatı sergisi açıldı. Karşıyaka Belediyesi Tezhip Sanatı Öğretmeni Yeşim Zilen tarafından eğitim verilen 26 kursiyerin 50 eseri sergilendi. Düzenlenen açılışa 23 kursiyer katıldı.

Düzenlenen sergide, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in yoğun temposu nedeniyle Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Özlem Katırcı Belediye Başkan vekili olarak görev yaptı. Sergiye Ödemiş Belediye Meclis Üyeleri Sezer Türkmenoğlu, Selahattin Kundak, Ali Eker, Gülşen Arıkan, Ruhi Şenöz, Ödemiş Geleneksel Sanatalar Derneği Başkanı Mehmet Kamer, Kursiyerler ve davetliler katıldılar.

Düzenlenen sergide Ödemiş Belediye Başkanı vekili Özlem Katırcı ; “ Tezhip sanatının değerli eserleri İlk Kez Ödemişlilerle buluşuyor. Bu mutluluğu sizlerle yaşamaktan minnettarız. Sizleri güzel eserlerinizden dolayı tebrik ediyorum.”

Tezhip Sanatı Öğretmeni Yeşim Zilen; “Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Mehmet Kamber tarafından Ödemişe sergi açmak üzere davet edildik. Bizde daveti kırmayarak Ödemişli sanatseverlerle buluştuk. Bundan da çok mutlu olduk. Ödemişlilere göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz çalışmalarımızı Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde yapıyoruz. Bu sergiyle birlikte iki kardeş belediyeyi kaynaştırmış olduk. ”

Konuşmaların ardından sergi açılışı yapıldı. Konuklar açılışın ardından sergiyi gezdiler. Sergi sonunda misafirlere küçük bir kokteyl sunuldu.

Editör: Haber Merkezi