HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi tarafından “Hayat Boyu Öğrenme” yılsonu sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü önünde çiçek yetiştiriciliği, ipek dokuma, çini sepet, seramik, özel eğitim, geri dönüşüm, el sanatları, giyim, butik pasta, aşçılık, arıcılık, ayakkabıcılık, ahşap kaligrafi, ağaç şekillendirme, zekâ oyunları, çömlekçilik gibi birçok standın yer aldığı sergiye Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemiş Milli Eğitim müdürlüğü şube müdürleri, Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı, Ödemiş ilçe Nüfus Müdürü Mehmet Şık, Ödemiş Mal Müdürü Nazım Çobanoğlu, Ödemiş ilçe gençlik ve spor müdürü Cafer Cebeci, Ödemiş Terziler Odası Başkanı Hüseyin Döner, Ödemiş ilçe Müftüsü Şevki Kesici ve kursiyerler katıldılar.

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Bakırlı konuşmasında şunları kaydetti, “Geçen yıl birincisi kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftasının bu sene ikincisini kutlayacağız. Geçen hafta kutlamaya başladık. Pazar günü şiir dinletisi ile başladı. Çarşamba günü Konak Meydanında “İl hayat boyu Öğrenme” gününü kutladık. Stand açarak Perşembe günü halk oyunları gösterilerimiz vardı. Bugünde burada hep beraber toplandık. Sergimizi açtık. Şölenimiz ile devam edeceğiz. Buradaki programımız üç gün devam edecek. Yarın ve Çarşamba günü saat 18.00’den itibaren sergimiz sizler için hazır sizleri bekleriz. Akşam saat 20.30’dan itibaren de şölen alanımızda müzik dinletilerimiz, halk oyunları gösterilerimiz sizleri bekleyecek. Bugün olduğu gibi yarın ve Çarşamba günü de katılımlarınızı bekliyoruz. İyi seyirler” dedi.

KAYMAKAM FATİH AKSOY,“HAMAMKÖY, HORZUMA, ÇAYLIDAN,  KAYAKÖYE KADAR HER YERDE KURSLAR AÇMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, “Halk Eğitim davası millet olma, Kültürümüze sahip çıkma ilerleme davasıdır. Bu ideal için çocuklarımızı, gençlerimizden, Kadınlarımızdan kısaca halkımızın tüm kesimlerine ulaşabilmek için çalışıyoruz. İlçemizde Hamamköy, Horzuma, Çaylıdan,  Kayaköye kadar her yerde kurslar açmaya gayret gösteriyoruz. Halk eğitim müdürlüğümüz sosyal, kültürel, sportif, meslek edinme istihdam sağlama akademi, kişisel gelişim, el sanatları gibi birçok alanda vatandaşlarımızın kendisini geliştirmesi ekonomik olarak daha iyi hale gelmesi meslek sahibi olmaları için daima vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 4Bin 100 tane olan kurs sayımız kursiyer sayımız bu eğitim öğretim yılında 12 Bin 750 civarında olmuştur. Kadın kursiyer sayımız ise 8 Bin 300 civarındadır.

AKSOY, “ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İŞKUR PROTOKOLLERİ İLE 32 KURSUMUZUN DA HAYATA GEÇİRİLMESİ SAĞLANACAKTIR”

 Toplumumuzu aydınlatacak ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine yükseltecek kadınlarımızın emekleridir, alın teridir ayrıca İŞKUR ile yaptığımız protokoller ile açtığımız 21 kursumuzda toplam 316 vatandaşımıza hem meslek edinmelerini hem de gelir etmelerini sağladık. Önümüzdeki günlerde İŞKUR protokolleri ile 32 kursumuzun da hayata geçirilmesi sağlanacaktır.  Ödemiş Kaymakamlığı olarak kursiyerlerimizin ürettiği birbirinden değerli ürünlerin yine kursiyerlerimize ekonomik değer olarak katkı sağlayabilmesi için Birgi el sanatları projelerimizle sizlere kısa zaman sonra buluşturacağız. Bu projemizden hem ürünlerimiz sergileyebilecek, hem de kursiyerlerimizin satış yapma katma değer üretme şansları olacak. Yine iki yıldır yöresel kültürümüzün en önemlilerinden biri olan ipek dokuma, pamuk dokunma konularında önemli çalışmalar yaptık. Hem kurs sayımızda hem kursiyer sayımız da hem de dokunma sayımız da önemli artışlar elde ettik. Böylece yöremizin kültürel mirasını da gelecek kuşaklara aktarma gibi misyonumuz olduğunu unutmadık. Bugün burada açtığımız sergi ile çalışmalarımızın bir bölümünü sizlerle paylaştık. Hangi alanda olursa olsun. Başarı tesadüf değildir. Disiplin azim, fedakârlıklarla dolu bir mücadelenin meyvesidir.  Ben başarılı çalışmaları için Halk eğitim müdürlüğümüze idarecilerine, müdürlüğümüzün öğretmenlerine, usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize bizlere desteklerine esirgemeyen belediyemize, sivil toplum kuruluşlarımıza tüm kalbimle teşekkür ediyorum, elinize emeğinize sağlık” dedi.

HABERİN CANLI YAYININI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Haber Merkezi