Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü’nün çiçeği burnunda Müdürü Yunus Ergin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursları ve önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli kurumlarla işbirliği içinde farklı etkinlikler yaptıklarını belirten Ergin, kurslar ve yapılacak olan etkinliklerle ilgili olarak şu bilgileri verdi.

Ödemiş Belediyesi ile işbirliği yaparak önümüzdeki sömestr tatilinden sonra yeni mahalle olan köylerde mobil bilgisayar projesine başlayacaklarını belirten Yunus Ergin, “ Sömestr tatilinde sonra yeni mahalle olan köylerde mobil bilgisayar projemizi Ödemiş Belediyesi ile işbirliği yaparak uygulayacağız. Projemizle ilgili aracımız şuan yapım aşamasındadır. Projemizle amacımız yeni mahallelerde bilgisayar kullanmayı bilmeyen vatandaşlarımıza kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar bilgisayar kullanmayı öğretmektir.”

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili olarak İnönü, Çapacızade, Cumhuriyet, Özdemir Atasoy Okulu’nda eğitim gören öğrenciler ve velileriyle bir tiyatro programı yapacaklarını söyleyen Ergin, “ Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde; İnönü, Çapacızade, Cumhuriyet, Özdemir Atasoy velileriyle birlikte bir tiyatro çalışması yapacağız. Bu okullarımızdan velilerimizin katılımıyla yapacak olduğumuz tiyatro gösterimiyle de bir ilke imza atmış olacağız.”

Müftülük ile işbirliği halinde düzenlemiş oldukları Kur’an Kursu’nun devam ettiğini, Halk Eğitim Merkezi’nin saat sınırlaması olmadan talep edildiği takdirde 7/24 çalışmalar yapacağını belirten Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, “2014 Aralık ayında, Ödemiş Müftülüğü ile işbirliği yaparak Kur’an Kursu çalışmamız devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak saat sınırlaması olmadan arz talep durumuna göre çalışmalarımıza devam ettiriyoruz.”

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ile işbirliği yaparak öğrencilere yönelik bir proje hazırladıklarını belirten Ergin, “ Gençlerimizi madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan korumak için Nisan veya Mayıs ayında, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ile işbirliği yaparak, madde bağımlılığı ile ilgili olarak, bir proje hazırladık. Bu çalışmamızla gençleri madde bağımlılığından korumak adına çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız.”

Son dönemde gündemden düşmeyen Osmanlıca dilinin kurslarına yoğun bir talebin olduğunu bunun yanında hızlı klavye kullanma kursunda yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Ergin, “Son dönemde gündeme gelmesiyle birlikte, Osmanlıca kurslarımıza katılımda bir artış yaşadık. Bunun yanında yoğun ilgi gören bir başka kursumuzda hızlı klavye kullanma kursumuzdur. Bunların yanında son dönemde yoğun bir talep gören Tıbbi Sekreterlik Kursu’muzda devam ediyor.”

Son dönemde, Ödemiş ipekçiliğinin yeniden yaşatılması için yapılan çalışmalara destek olmak için Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmaların yapıldığının altını çizen Yunus Ergin, “ merkezimizde ipek böceği kozası çalışmaları ve bunun yanında ipek işleme kursumuz devam ediyor. Son dönemde Ödemiş’te revaçta olan bu çalışmalarda yöremizin el sanatlarının yaşatılması adına sevinç vericidir.”

12 Marta İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü ile ilgili bir program hazırladıklarını belirten Yunus Ergin, “12 Mart İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünde anaokulu ve İlkokullar arasında 10 kıta ezbere İstiklal Marşını Okuma Yarışması düzenledik. Ortaokullar arasında ise İstiklal Marşı’nı yorumlama yarışmasını düzenlenecek. Bunun yanında veliler ve vatandaşlar arasında kahramanlık ve şehitlikle ilgili kompozisyon yarışması düzenleyeceğiz. Yine Kutlu Doğum Haftası etkinleri çerçevesinde Nisan ayında, vatandaşlar arasında, Efendimiz Hz Muhammet(SAV) anlatan kompozisyon yarışması düzenleyeceğiz. Aynı hafta çerçevesinde din görevlileri arasında Ödemiş Müftülüğümüz ile işbirliği yaparak kaside okuma yarışması düzenleyeceğiz. Bu etkinliğimize tüm vatandaşlarımız katılacak.”

Haber: 
AYŞE AKYÜZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi