Türkiye’nin motosiklet kullanımının en yaygın olduğu ilçelerinden olan Ödemiş’te, Vatandaşların taleplerine göre de yeni versiyon motosikletler de görücüye çıktı.

Ödemiş’te Motosiklet bayilerinden Beydağlı motorun sahibi İsmail Yeşil, bayiliğini sürdürdüğü Yamaha motorlarının yeni versiyonlarından olan Üç tekerlekli scooter Tricity’i satışa sundu.

Ödemiş’in hem motosiklet bayisi, hem de motosiklet Türkiye şampiyonasının önde gelen isimlerinden İsmail Yeşil, yeni getirdikleri motosikletle ilgili şu açıklamayı yaptı.

Yeşil açıklamasında, “Yamaha’nın üç tekerlekli scooter’ı Tricity, daha güvenli yol tutuş sağlıyor.

Şanghay ve Bangkok gibi nüfus yoğunluğu aşırı boyutlara ulaşmış şehirlerde yaşayanların ulaşım sorununa getirdiği en önemli çözümlerden biri araba yerine scooter, motosiklet veya bisiklet gibi araçların tercih edilmesi.

Ancak iki tekerli bu araçlar, özellikle hava koşulları sertleştiğinde tehlikeli hale geliyor. İki tekerli araçlardan çok daha güvenli olan üç tekerli scooter’ların potansiyelini Yamaha da fark etti ve Tricity isimli üç tekerli bir scooter’ı üretti.

Esas olarak şehir içi kullanıma yönelik olan Tricity, 125 cc’lik bir scooter motoruna sahip. Ön kısımdaki eğilebilir parallelogram süspansiyon düzeneği, aracın genişliğini fazla artırmadan özellikle dönüş ve virajlarda yol tutuşunu artırıyor. Dolu depoyla sadece 152 kg çeken scooter ’ın ince ön profili, trafiğin yoğun olduğu yerlerde mobiliteden ödün vermemeyi sağlıyor.

Üstelik Tricity ’nin fiyatı, benzer profil ve sürüş özelliklerine sahip Piaggio MP3 ve Peugeot Metropolis gibi scooter’ların yarısı civarında.

Güvenliğin ön planda tutulduğu bu araç ayrıca kullanım keyfi açısından da benzersiz bir deneyim vaat ediyor. Ön kısmında iki tekerin arka tarafta ise bir tekerin bulunduğu yeni motor fiyat açısından da oldukça uygun. Bu yeni motorun fiyatı da 9.400 lira” dedi

Haber: Nazif HARUPCU 

Editör: Haber Merkezi