Artık Ödemiş’te sertifikalı tiyatrocularımız var. Gençlik tiyatrosu bu sene “Uyuşturucu” ile ilgili oyunları sahneleyecekÖdemiş Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde tiyatro eğitimi alan 24 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Halk Eğitim merkezinde düzenlenen sertifika törenine Emniyet Müdürü Okan Kestek, Halk Eğitim merkezi Müdürü Yunus Ergin, Tiyatro eğitmeni Murat Gökşin, Toplum destekli büro amirliği polisleri ile öğrenciler katıldı.Halk Eğitim merkezinde düzenlenen tören de konuşan Tiyatro Eğitmeni Murat Gökşin şunları söyledi, “Bizim grubumuz, Ödemiş Emniyet müdürlüğü ve Ödemiş Halk Eğitim merkezi işbirliği ile oluşan bir gençlik tiyatrosu.
Milli Eğitim ile Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile gerçekleşen bu Organizasyon da başta Emniyet Müdürlerimizden Adil Metin beyin ismini anmadan geçemeyeceğim.
Çünkü onun zamanında başladık ve Ondan sonra Okan Kestek müdürümüz bu bayrağı yere düşürmedi. Bayrağı eline aldı ve bugünlere geldik. Bu çalışmalarımız da Eski Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Serdar Ergin bize çok büyük destek verdi. Buradan bu çalışmaların önünün açılmasında verdikleri destekten dolayı kendilerine ve yeni Halk Eğitim merkezi Müdürümüz Yunus Ergin’e teşekkür ediyorum.
En büyük teşekkürü de gençlerimize ediyorum. Çünkü gençler her gün çalışmalara katıldılar. Ve Emniyet Müdürümüz gençlere bir oda tahsis etti.Yarın çalışma yok dediğimiz zaman neden hocam çalışma yok diyorlar ve akşam okuldan çıkınca evlerine gelir gibi tiyatroya geliyorlar.

Dolasıyla en büyük teşekkürü ben oyuncu gençlere yapıyorum.Bu yıl yeni bir uygulamaya geçtik,  hem sahne tiyatrosu hem de radyo tiyatrosu yapmaya başladık.İlk radyo tiyatrosu hazırlıkları tamam. Kayıt aşamasına geldik ve Radyo Remix’le yapılmış bir protokolümüz var. Bu protokol sonucu, Halk Eğitim Merkezi ve Emniyet Müdürlüğü olarak, ‘Gençlik tiyatrosu’ adı altında arkası yarın tarzında tiyatrolarımız gerçekleşecek.

Yani grup iki oyunu birden çalışıyor.  Birisi radyo tiyatrosu, Diğeri sahne tiyatrosu.Gençlik tiyatrosu adı altında olarak 2 yıldır çalışıyoruz ama bizim çalışmamızı başlatan eski Emniyet Müdürümüz Osman Aral Bey’dir. Osman Aral zamanında başladık bu faaliyetlere çevre ilçelerde tiyatrolar yaptık, Ödemiş içerisinde sahnesi olan okullarda oynuyoruz.

Kız Meslek ve Endüstri meslek Liselerinde, Ayrıca Cezaevinde oyunlarımızı sahneledik. Bizim Oyunlarımız Hem Ödemiş’te hem de Ödemiş çevresindeki ilçelerde de yoğun ilgi gördü. Yeni Öğretim yılında da Polis okullarında tiyatro oyunlarımızı sahnelemeyi düşünüyoruz. Bu sene madde bağımlılığını konu alan ‘Mustafa’ diye isimli bir oyun sergileyeceğiz.Bu Oyunun metnini Devlet tiyatrolarından getirttik. Bir Uyuşturucu bağımlısıyla ilgili bir oyun olacak” dedi.

ESKİ POLİS YÜZÜ YOK OLDU ARTIK

Emniyet müdürü Okan Kestek ’de burada yaptığı konuşmasında, “Biz gençlerimizi görünce amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.Bizim amacımız tiyatro üretmek değil, bizim amacımız sizlerin iyi birer tiyatrocu olması. Halk eğitimin ve hocamızın amacı, Bizi sizlerle yakınlaşmayı sağlıyor. Amacımız, Emniyet teşkilatını geçmiş te kapalı kapılar ardında suçlarla mücadele eden, Karanlık yüzü olduğunu düşünüp, belki böyle bir varlığın olduğunu hissetmiyordunuz. Veya sadece ceza yazan bir birim olduğunu düşünüyordunuz. Ya da bir meslek olduğunu düşünüyordunuz.Biz, şimdi bunları yıkmaya çalışıyoruz.Sizlerle birlikte olma amacımız Emniyet Müdürlüğünün işte sadece suçun olduğu yerde değil,  aynı zamanda bu tür Sosyal ve Kültürel aktivitelerle de var olduğunu göstermek istiyoruz. Tiyatro, Halk Oyunları, Sportif faaliyetler, Müzik gibi birçok aktiviteleri düzenleyerek sizlerle bütünleşmeye çalışıyoruz.

Ama bu ne fayda getirecek derseniz, Bu yarın bir gün hem size hem bana çok büyük bir fayda getirecektir.Nasıl olacak, şu anda belki birçoğunuzun öncelikle polis korkusu olmayacaktır. Polis arkadaşımız Mehmet Kabakoz, Sizin çocukluk zamanınızdaki Polis imajını belki yıkmıştır. Demek ki böyle bir abilerimiz var.  Teşkilatımız asık suratlı insanlar, Sadece ceza yazan insanlar değil.Bunu anladınız, Peki bundan sonra biz sizden nasıl faydalanacağız, sıra sizde. Biz yapacağımızı yaptık, biz kendimizi iyi tanıtabildiysek ne güzel. Bundan sonra ki aşamada siz çıkıp diyeceksiniz ki; Mehmet abi burada böyle bir usulsüzlük var burada yanlış işler oluyor, suç işleniyor bilginiz olsun diyeceksiniz. 

SİZLERDE ARTIK BİRER POLİS SİNİZ

Niye, Çünkü siz artık bu toplumun birer polisi oldunuz. Evet siz kimliksiz, maaşsız, Ama sonuçta, Bizim sadece Asık suratlı ceza kesen bağırıp çağıran değil, İnsanlara sadece düzen getirmeye çalışan bunları da tek başına değil, bizlerin desteğiyle yapacağınız inancını sizlere aşılayabildiysek ne mutlu.Bu tarz faaliyetlerle evet biz amacımıza ulaştık. Sizde bu işi sevdiyseniz bu tiyatro okulunda oyunculuk yapmayı belki içinizden bir taneniz bunu meslek olarak seçecek ama Önemli olan burada bu topluluğu bir sürü insana sosyal aktivite kazandırıyoruz. Sosyallik işte bu yaşlarda çok güzel bir şekilde kazanılıyor.
Bir sürü arkadaşınız olmuş her şeyden öte, Belki birçok insan sizi yolda gördüğün de ben bu çocuğu sahnede izlemiştim, güzelde rol yapmıştı diyecekler.
Bunlar size sosyal yapmaya başlıyor, Bunu eğer sizde kendinizde kazanabildiyseniz, O zaman sizde bu işten kârlısınız.

DEVLETİN HER MESLEKTEN İNSANA İHTİYAÇ VAR

Sizde fayda sağlamaya başlar, Halk eğitimin amacı da devlet diyor ki;Bu tarz insanları yetiştirin diyor, Topluma kazandırın, Bana her meslekten insan ihtiyacım var diyor. Herkes kazandı bu işten” dedi.Halk eğitim müdürü Yunus Ergin’de şunları söyledi, “Halk eğitim olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu protokol gereği bu tür faaliyetlere destek verdik.Fakat Halk Eğitim Merkezi olarak, Bizim amacımız insanların olduğu her yere hizmet götürmek. Bu En ücra yerlere kadar olsa da.Önemli olan Halkımızın, Çocuklarımızın olduğu, Genç yaşlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese ulaşıp, onların ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet vermek.

Bizim böyle bir görevimiz var ve biz yaptığımız her işlerde bir brüt katma değer olacak sonucu olmayan hiçbir işte yer almayacağız.Mutlaka bir sonucu olacak ve bu her alanda olur, Ama mutlaka halkımızın yanında olacağız. Bununla bağlantılı olarak da, Her türlü kamu ve kamu kuruluşuyla da, Sivil toplum kuruşlarıyla da iş birliği yaparak hizmeti en iyi şekilde vermek bizim görevimiz.

Emniyet müdürlüğünde görev alan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi bir projeye imza attılar. Gençlerimize de medeni cesaretlerinden ve bizlere verdikleri desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum.

Çünkü onlar katılmasalardı bizim yaptığımız işlerin hiçbir anlamı yoktu. Dolasıyla en büyük görev onların. Her türlü hizmet endeksli projeye hazırız, Herkese hizmet etmeye ve vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya hazırız” diye ifade etti.Toplum Destekli Büro Amirliği Polislerinden Mehmet Kabakoz ’da yaptığı konuşmada, “Bizlerde Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli polis amirliği olarak, Gençlerimizin ve çocuklarımızın her zaman yanındayız.

Müdürlerimiz bize her zaman destek oluyorlar. Onların desteklerini boşa çıkarmıyoruz, Gençler ve Çocuklarla iç içeyiz.Bizim amacımız zaten Büro olarak toplumla iç içe olmamız lazım. Bunların sorunlarıyla ilgilenmemiz lazım, Gençlerle her zaman birlikte olduğumuz için böyle etkinliklere, her zaman onları davet ediyoruz. Onlarda sağ olsunlar bizleri kırmıyorlar, hocamızda var gücüyle çalışıyor. Güzel bir tiyatro grubu kurduk ve geçen sene bazı ilçelerimize de gittik. Bu sene başka ilçelere de gidip oyunlarımızı oynamak istiyoruz.Bilhassa madde bağımlılığıyla ilgili oyunumuzu oynayabilirsek,  bu sene bizim için çok önemli. Özellikle gençlerimiz için, onun için mücadele ediyoruz. Tabii arkadaşlarla birlikte Ödemişteki gençlerimizi  ve çocukları zaten tanıyoruz onlarla birlikte projelere el atacağız” dedi.Konuşmaların ardından Kursları başarı ile bitiren tiyatro öğrencilerine sertifikaları törenle verildi.

NAZİF HARUPÇU/SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

 

Editör: Haber Merkezi