HABER: AYŞE AKYÜZ 


   Tüm yurt dün yapılan 13 Şubat Boykotu nedeniyle Ödemiş’te de Engelsiz Kahve önünden başlayan ve Salı Pazarında biten bir eylem yapıldı. Ödemiş Eğitim Sen Temsilciliği öncülüğünde yapılan eyleme sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti ilçe temsilcilikleri de destek vererek eylemde yerlerini aldılar. Grup üyeleri yürüyüş sırasında zaman zaman slogan attı. Üyeler gezi olaylarında hayatını yitirenlerin isimleri de tek tek eylem sırasında paylaştı. Grup Salı Pazarı mevkiine yaklaştığı sırada 5 dk. bir oturma eylemi yaptı. Grup üyelerine güzergâh üzerinde oturan vatandaşlar tarafından alkışlı destek geldi. Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin çocuklarının eylemde pankart taşıması yürüyüşe ayrı bir renk katarken, oturma eylemi sırasında anne ve babalarına destek vermeleri dikkatleri üzerine çekti. Eylem Salı Pazarına gelindiğinde Eğitim Sen üyesi ve Birleşik Haziran Hareketi Ödemiş Temsilciliği tarafından birer konuşma metni okundu. Eğitim Sen adına konuşma Metnini Ödemiş Eğitim Sen Temsilcisi Selim Şahan okudu.

“Bu sorunlar yumağı artık kutusuna sığamaz hale geldi”

Eğitimdeki sorunlar yumağının artık kutusuna sığamaz hale geldiğini belirten Şahan “Bir ülkenin en aydınlık kurumlarının içinde yer alması gereken eğitim sistemi yıllardır çözülemeyen sorunlar yumağı haline gelmiş bulunuyor. Öyle ki bu sorunlar yumağı artık kutusuna sığamaz hale geldiği için bu olumsuz gidişe dur demek ve bilimsel eğitimden yana tavrımızı ortaya koymak için tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün burada da tepkimizi belirtmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz.”

“Amaç itiraz etmeyen itaatkâr bir toplum yaratmaktır”

Basında eğitim sisteminin tozpembe gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken Selim Şahan  “Eğitim sisteminin sağlıklı yürümediği dünyadaki yerimize göz attığımızda ortaya çıkmaktadır. Her ne kadar her şeyin tozpembe olduğuna dair yandaş basına müjdeli haberler servis eden siyasi iktidarın eğitimi ve toplumsal yaşamı ‘kendi siyasal ihtiyaçları doğrultusunda’ biçimlendirme çabaları, eğitim sisteminde giderek artan özelleşme/ piyasalaşma, yandaş kadroların uyduruk puanlarla idarecilik görevlerine atanması ve dinselleştirme uygulamaları ile sürmektedir. Biz biliyoruz ki buradaki amaç itiraz etmeyen itaatkâr bir toplum yaratmaktır.”

Birleşik Haziran Hareketi Ödemiş Temsilciliği

“Bugün iktidarı uyarmak için okulları boykot ediyoruz”

Birleşik Haziran Hareketi Ödemiş Temsilciliği adına konuşma yapan temsilcilik üyesi Cengiz Özen “Bir çocuğun gözlerine bakalım. Bir Çocuğun gözlerinde yetişkinlerin görebileceği, çocuğu çocuk yapan üç önemli şey vardır: KARARLILIK, İNATÇILIK VE UMUT. Kararlılık, inat ve umut daha küçükken bir çocuğun elinden alınırsa onu hayat boyu bekleyen şey güce ve güçlüye itaat etmek olur. Kararlılık, inat ve umut çocuklarımıza sunabileceğimiz bilimsel ve laik eğitimle mümkün olur. Çünkü bir çocuk ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir.”

Bu eylemi mevcut iktidarı uyarmak için yaptıklarını belirten Özen “Bu nedenle bugün iktidarı uyarmak için okulları boykot ediyoruz. Bugün mümkün olabildiğinde çocuklarımıza bilimsel eğitimin önemini anlatacağız. Yapabildiğimiz ölçüde alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz. Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke için; gericiliğe, faşizme, emperyalizme, piyasacı yağma düzenine ve bunları temsil eden AKP rejimine karşı birlikte yola çıkıyoruz.”

Eylem daha sonra Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin söyledikleri şarkılara eyleme katılan öğretmenlerin halaylarıyla eşlik etmesinin ardından son buldu. Düzenlenen Eğitim Sen  eyleminde üç gençte sirkte çalıştırılan hayvanların çalıştırılmamaları için pankart açıp protesto gösterisinde bulundular.

 

Editör: Haber Merkezi