HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ümran Akça Ateş, tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; özgürlükten, eşitlikten ve mücadelemizden vazgeçmiyoruz! Daha özgür, daha eşit ve daha adil bir dünyaya ulaşmak adına sürdürdüğümüz çağdaşlık yolculuğumuzda, tüm kadınlarımızla hep birlikte ilerlemekten ve onların destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz.

Kadınlar yaşamlarının bir döneminde ailesi, çevresi ya da hiç tanımadığı kişiler tarafından şiddete uğrayabiliyor. Okulda, evde, iş yerinde ya da bulundukları her alanda psikolojik, fiziksel ve cinsel istismara maruz bırakılabiliyor. Cinsiyet ayrımcılığı yüzünden eğitim, çalışma ve kişi özgürlüğü hakkından mahrum edilebiliyor.  Irk, din, dil, yaş, cinsiyet ve sosyoekonomik nedenler üzerinden uygulanan ayrımcılığın meşrulaştırılmasından dolayı mağdur olabiliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik her adımında, kültürel bariyerlerle karşılaşabiliyor.  Fiziksel özellikleri üzerinden “biçilmiş değerler” ile toplum içinde konumlandırılabiliyor. İlişkisi boyunca tehdit, darp ve kişilik özgürlüğünü engelleyecek her türlü davranışla karşı karşıya kalarak sürekli baskı ve korku altında yaşamını sürdürmek zorunda kalabiliyor.  Şiddetin her türlüsü karşısında kendisine koruma, kovuşturma ve güvence sağlayan yasaların uygulanmaması, uluslararası sözleşmelerin nedensiz ve kabul edilemez gerekçelerle iptal edilerek tanınmaması nedeniyle yaşam hakkı tehdit edilebiliyor.

“MÜCADELE ETMEYE; ÜRETEN, DÜŞÜNEN VE ÖZGÜR OLMAKTAN VAZGEÇMEYEN KADINLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Namus, aldatma-aldatılma, kıskançlık gibi gerekçelerin yanı sıra sadece kadın olduğu için katledilebiliyor.  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) olarak kurulduğumuz günden bu yana, yok sayılmaya çalışan tüm bu gerçeklerle mücadele etmeye; üreten, düşünen ve özgür olmaktan vazgeçmeyen kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz!

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK PROJELER GELİŞTİRİYOR VE BU KONUDA TOPLUMUN HER KESİMİNİ BİLİNÇLENDİRMEK ADINA 120 ŞUBEMİZLE BİRLİKTE İLERLİYORUZ”

33 yıllık çağdaşlık yolculuğumuzda, Cumhuriyetin kazanımları ve değerlerini koruyarak yürüttüğümüz eğitim çalışmalarımız ile her alanda eşitsizliğe karşı çıkıyor özellikle kız çocuklarının eğitim hakkından eşit şekilde yararlanarak özgür ve çağdaş bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik projeler geliştiriyor ve bu konuda toplumun her kesimini bilinçlendirmek adına 120 şubemizle birlikte ilerliyoruz.

 Şunu çok iyi biliyoruz ki; yaş, ırk, din, dil ve coğrafya fark etmeksizin kadınlar her alanda mücadele etmek, başarmak için hep daha çok çalışmak ve önüne çıkarılan engellerle baş etmek zorunda!

“HEP BİRLİKTE DAHA ÖZGÜRÜZ, EŞİTİZ VE GÜÇLÜYÜZ”

O yüzden bugün, kadınların yaşam haklarını ellerinden almaya çalışan, haykırışlarını duymayan ve yaşadıklarını görmezden gelenlere karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi yineliyoruz! Bugüne kadar 91 bin kız öğrencinin eğitim hayallerine destek olmanın ve gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilecek nice güçlü kadınla bir arada olacağımızı bilmenin gururu içerisindeyiz. Hep birlikte daha özgürüz, eşitiz ve güçlüyüz!

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇEKİLME KARARININ İPTALİ İÇİN AÇMIŞ OLDUĞUMUZ 4 AYRI DAVAMIZ DEVAM ETMEKTEDİR”

Tüm dünyada devam eden kadın hakları mücadelesinde hiçbir zaman susan, unutan ya da görmezden gelen taraf olmayacağız! Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak kadınların güçlenmesi ve özgürleşmesi için yorulmadan çalışmaya; eşitsizliğin, şiddetin ve adaletsizliğin karşında durmaya devam edeceğiz! İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali için açmış olduğumuz 4 ayrı davamız devam etmektedir. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz, mutlaka geri alacağız! Demokrasiye ve özgürlüğe yönelik haklı davamızı sürdüreceğiz!  8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun!"

Editör: Haber Merkezi