HABER: YÜLSEL BALCI - GAMZE ONAN


Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen uçurtma şenliğinde, uçurtmalardan çok midilliler miniklerin ilgi alanı haline geldi.      

Torbalı’dan Atila Şekerci'ye ait PONYLAND çiftliğinden Ödemiş’e ilk kez getirilen 4 midilliye binmek için miniminiler adeta can attılar. Anne babalarıyla bir an önce eşeklere binmek için sırada büyük heyecan yaşadılar.

Ödemiş’in Ahrandı eteklerinde düzenlenen şenliğe, Ödemiş Belediyesi tarafından vatandaşlar ve çocuklar, minibüslerle ücretsiz olarak taşındı. Çocuklardan oluşan kalabalığa anneler babalarda katılınca, kalabalık bir hayli arttı.  Bu arada Belediye ücretsiz olarak konuklara çay ve kahve servisi yaptı.   Gökyüzü rengarenk uçurtmalarla değişik bir görünüme bürünürken, Halk oy oyunları gösterileri alkış topladı. Öğrenciler şarkılar söyledi, palyaçolar gösterileriyle miniklerin alkışlarını aldılar. Satıcılar kalabalıktan nasiplerini alırken, birçok Ödemişli’de piknik yaparak tatillerini en iyi şekilde değerlendirdi.

Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada:Her yaşta insan bir araya gelsin bu günü bahar bayramını, baharın gelişini 1 Mayıs’ı hep birlikte coşkuyla kutlayalım istedik. İstedik ki çocuklarımız bir araya gelsinler kaynaşsınlar, çocuklarımız derslerinin yoğun baskısından, stresinden kurtulsunlar.  Her okuldan, her sınıftan, her yaştan insan bir arada. Bizim için son derece mutluluk verici ve herhalde yerel yönetimlerin yani belediyelerin halkla birleştiği an bu olsa gerek diye düşünüyorum. Müzik yapan gençlerimiz, hocalarımız, onların aileleri, anneler, babalar herkes burada. Biz 1500 tane uçurtma dağıttık yetmedi daha da istediler. İnşallah önümüzdeki sene, hatta ilk fırsatta belki de sonbaharda tekrar olur. Burada hiç ata binmemiş çocuklarımızın hayvan sevgisini, atla kaynaşmasını sağlamak için midilli getirdik. Biraz sonra da bu etkinliğin sonundaki yarışmalarda dağıtılacak ödüllerimiz var. Bisikletlerimiz var, helikopterlerimiz var. Yarışmalarımız halat çekme, çuval yarışı, çocuk oyunları olacak. Bunların yanında Kızılay kan aracımız burada biz kan bağışında bulunacağız ve birazdan hepinizi kan bağışı yapıp, bir hayatın kurtulmasına katkıda bulunmaya davet ediyorum."

Belediye miniklere rengarenk uçurtmalar dağıtırken, yarışçılar evlerinde kendilerinin yaptıkları uçurtmalarla yarışmaya katıldılar. Yarışmaya,  ilkokullar ve ortaokullar 3er kişilik 3er kademeden oluşan gruplarda yarışmada yerlerini aldılar. Ayrıca belediyede yarışmaya 3 kişilik özel ödül koydu.

Daha sonra 163 yarışmacının katıldığı uçurtma yarışı başladı ve dereceye giren 21 yarışmacıya çeşitli ödüller verildi.

Editör: Haber Merkezi