Ödemiş Belediyesi ve Tapu Müdürlüğü ortaklaşa protokol imzaladılar. İmzalanan ortak protokol gereği Ödemiş Belediyesi, daha hızlı ve etkin hizmetler sunmak amacıyla Tapu Müdürlüğü ile adı TAKBİS olan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ile bütün verilerin elektronik ortamda Ödemiş Belediyesi’yle paylaşılması amaçlanıyor.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve İlçe Tapu Müdürü Ethem Yalçın ile birlikte protokolü imzalayarak hizmetlerin kalitesini arttıracak bilgi sisteminin vatandaşların işlerini kolaylaştıracağını söyledi. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile yürütülen sistemle beraber bilgi ağının genişleyeceğini belirten Belediye Başkanı Badem şunları söyledi. “İşyeri açma ruhsatı, ilan, reklam, emlak vergileri, kamu mallarını tespiti ile her türlü tapu işleminde Tapu Müdürlüğü ile sürekli yazışmalarımız oluyordu. Bu yazışmalar hem zaman, hem emek, hem de maddi kayıplara yol açıyordu. Protokol ile birlikte işlemler, online sistemle daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilecek.”

İmzalanan protokol ile birlikte Ödemiş Belediyesi bünyesindeki imar ve şehircilik, ruhsat ve denetim, Plan ve proje, Emlak İstimlak, Fen işleri, Park ve Bahçeler, Yapı Kontrol ve Mali Hizmetler Müdürlükleri başta olmak üzere bütün birimlerinde online olarak kullanılacak bilgiler ile zaman kaybına neden olan bürokratik işlemler ortadan kalkacak.

 HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

 

Editör: Haber Merkezi