Ödemiş Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönem özel bankalardan kredi çekilmişti. Ödemiş tarihinde bir ilk olan bu durum büyük tepkilere yol açmıştı. Ödemiş Belediyesi’nin geçmiş dönemde ki borç açığının kapatılmaması sebebiyle krediye başvurulacağı aktarıldı.

Ödemiş Belediye Meclisinin bugün yapılacak olan Aralık ayı olağan toplantısında 5. Madde olarak yer alan Kamu, Özel Bankalar, katılım bankaları veya İller Bankası Kredi kuruluşlarından 1 yıla kadar geri ödemesiz 5 yıl vadeli 10.000.000,00 TL. kredi kullanılmak suretiyle iç borçlanma konusu görüşülecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ödemiş belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Belediyesi olarak bir dar boğazın içindeyiz. Köy ve beldelerde dâhil 27,7 trilyon belediyemizin borcu bulunmakta. Geçmiş dönemden kalan kadrolu işçilerin kıdem tazminatları, ikramiyeleri ve sosyal hakları duruyor. Öncelikle her ay düzenli olarak işçilerimizin maaşlarını ödemek zorundayız. Bunun dışında hizmet alımı yaptığımız firmalar var. Ve her şeyden önemlisi geçmiş dönemde iş yapmış müteahhit, basın medya kuruluşları, alışveriş yapılmış özel firmaların yüklü alacakları duruyor. Ödemiş Belediyesi tarafından bu geçmiş dönemden alacağı bulunan firma sahipleri mağdur edilmiş durumda. Bizler bu kişilerin vebalini çekemeyiz. Bugün bir işyeri zor döndürülüyor. Ödemiş Belediyesi’ne geçmiş dönemde hizmet vermiş bu işyeri sahipleri bu hizmetin maliyetini peşin ödemişler ancak alacağını belediyeden alamamışlardır. Gelir kaynaklarının düşük olması sebebiyle mevcut giderlerimizi zar zor karşılıyoruz. Günü kurtaralım derken geçmiş borçlar yerinde sayıyor ve bu konudan mağdur olanların sayısı oldukça fazla. İş yapanların haklarının verilmesi şart. Kimisi icra yolu ile parasını almaya çalışıyor. Yıllardır itibarı yüksek olan Ödemiş Belediyesini bu hale getirilmesi bizleri üzmüştür. Öncelikli planlarımızla mağduriyetleri gidermeği istiyor. Ve gelirlerin arttırılması için gerekli girişimleri başlatıyoruz. Ödemiş Belediyesi’ne kaybettirilen itibarı geri kazandırmaya çalışıyoruz.”

 HABER EBRU TEKE

Editör: Haber Merkezi