Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, İzmir’e gelen Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Önceki gün akşam Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’de katıldı.

Başkan Badem, Torbalı-Ödemiş duble yolu ile ilgili Bakan Elvan’la yaptığı görüşme sonrası açıklamada bulundu.

Başkan Badem, “Duble yol devam eden bir proje. Bizim isteğimiz, bu bir proje. Yaklaşık 850 gün ihale süreci olan ve 3 yıla yakın bir süreç. Bölgemize ait işlerin hız kazanması. Bakanımız son derece olumlu konuştu. Yanımızdan gerekli talimatları verdi. İnşallah yeni yılda Ödemiş-Çatal arasında da iş makinelerin girdiğini göreceğiz. Bugün kadar asıl olan sorun kamulaştırmalarla ilgili sorunlar vardı.

Vatandaşlarımızın bedelini bilahare almak kaydıyla, Rıza-i terkleri yapmış olsalardı, hiçbir sorun yoktu. Bugüne kadar oraya biz makinaları sokardık. Buradan basın araçlığı ile şu mesajı vermek istiyoruz, Rıza-i terklerde hiçbir hakları gitmiyor. Yeri veriyorlar ama yarın beğenmedikleri takdirde, parayı beğenmezler, mahkeme kapıları ve hukuki yolları hep açık. Kendi hakları zail olmuyor. Bugün yeri verdiğinde biz biraz daha rahat etmiş olacağız. Paralarını vatandaşlar nasıl Bayındır yolu yapılırken aldılarsa, nasıl diğer baraj sahalarında paralarını aldılarsa,

Çok rahat paralarını alacaklar diye düşünüyorum. Tedirgin olmasınlar” dedi.

Haber : NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi