HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU


Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ortaklaşa Uğur Mumcu’yu Anma etkinliği düzenlediler. Etkinlik Ödemiş Belediyesi Büyük salonunda yapıldı. Etkinliğe Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Selami Sönmez, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Ömer Akşahan, CHP Ödemiş Eski İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay,  Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik önce Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış Konuşmasının Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Başkanı Mert Reşat Sarkun yaptı.

“Bugün efkârlıyım açmasın güller yiğidimden kara haber verirler 1993 bir Pazar sabahıydı Ankara. Merhaba değerli Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri ve Değerli Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gönülleri saygıdeğer konuklar. Merhaba Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Gençlik Kollarının ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği indeki genç arkadaşlarımız ile ortaklaşa hazırlamış olduğumuz Uğur Mumcu’yu ve tüm demokrasi şehitlerini anma programında onları unutmadığımız göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz.

Sayın Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin ardından tam 22 yıl geçmiş verilen sözler hala tutulmamış ve sakıncalı piyadenin ölüm sebebi hala aydınlatılamamıştır.

Biz Uğur’un aydınlık düşüncesi, çağdaş, ilerici anlayışı, bağımsızlık duygusu, Mustafa Kemal sevgisi, laik, demokratik, bağımsız Türkiye özlemi doğrultusunda verdiği mücadeleye karşı, bu mücadeleyi etkisiz kılmak için iç, dış bazı çevrelerin dayanışması sonucunda bu cinayetin ve suikastın işlendiğini düşünüyoruz. Önemli olan bu bilincin toplum tarafından sahiplenmesi ve paylaşılmasıdır.

Türkiye Cumhuriyetinde Yirmi Dört Ocak- otuz bir Ocak Haftası ‘’Demokrasi ve Adalet haftası olarak kutlanmaktadır. Günümüz Türkiye’sinde bu haftanın ismi ‘’Hangi Adalet nasıl Demokrasi ‘’ olarak değişmesi gerekir’’ Meclis de son günlerde yaşananları gördük ülkemizin en yetkili koltuklarında oturan kişiler Demokrasi hakkında ‘’Demokrasi amaç mı olacak araç mı olacak biz demokrasiyi amaç olarak değil araç olarak kullanıyoruz’’ düşüncesine sahiptirler.

Uğur Mumcu der ki Hukuk tarihin her döneminde egemen güçlerin aracı olmuştur. Siyasal iktidarlar emekçi halk yığınlarının biz istek ve özlemlerini bastırabilmek için mahkemeleri ve köle ruhlu yargıçları birer işkence aleti gibi kullanmışlardır.

Hiç hak etmedikleri acı sonla Hayatını yitirenler Demokrasi adına, Barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan tüm aydınlarımızı rahmet, Minnet ve Özlemle anıyor önlerinde saygıyla eğiliyoruz.”

Konuşmaların ardından ise Uğur Mumcu kimdir slayt gösterisi ve şiirler okunurken Günel Cantak’ın duvar belgeseli Uğur Mumcu bölümü yayınlandı. Uğur Mumcu’nun anısına şiirler okundu. Demokrasi şiiri ve Atatürkçü Düşünce Derneği gençleri ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gençlerinden kurulu koro ekibinin söyledi Uğur Mumcu’yu anlatan şarkılarla son buldu. 

Editör: Haber Merkezi