HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş’te Trafik Dedektifleri projesi uygulama okulu olan Ödemiş Anaokulu, ilçemizde önemli bir sorun haline gelen, yaya yolları ve yaya geçitlerine özensizliğe dikkat çekmek amacıyla “DUR! İNSANLIĞA YOL VER! Yaya yolu yayalarındır” Sloganıyla proje başlattı.

Proje kapsamında Saraçoğlu caddesinden başlayarak, ”Yaya ya saygı “bilinci oluşturmak amacıyla ilçemiz genelinde bir takım faaliyetler gerçekleştirilecek.

Proje hakkında açıklama yapan Ödemiş Anaokulu Müdürü Mahmut Altay, ”Proje ile Ödemiş genelinde Yaya yollarına ve yaya geçitlerine dikkat çekerek, Trafikte saygı unsurunu pekiştirmeyi hedefliyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte Saraçoğlu caddesinden başlayarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yaya geçitlerinde aktivitelerde bulunacağız. Trafik usta öğreticilerine, dolmuş ve minibüs şoförlerine yönelik “Trafikte saygı” konulu eğitim seminerleri düzenleyeceğiz” dedi.

Altay konuşmasını şu şekilde sürdürdü, ” Ödemiş Anaokulu olarak nihai hedefimiz, toplumda trafik bilincinin oluşması ve trafik kurallarına uyma duyarlılığının küçük yaşta kazandırılmasıdır.

Trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil, herkes için var olduğu bilincinin

Yerleştirilmesi amacıyla, yarının bireylerini şimdiden yetiştirmek ve onların yetiştireceği nesillere altyapı oluşturmaktır. Bunun içinde “İNSANLIĞA YOL VER” isimli projemize tüm kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

“Trafik Dedektifleri” projesi nedir?

Trafik Dedektifleri Projesi Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları olan Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ile Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı (IPA) işbirliği ve OPET’in desteğiyle 3-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik Trafik Dedektifleri Projesi hazırlanmış ve protokoller taraflarca imzalanmıştır. Proje ile, Trafik kazalarının en aza indirilmesi, kayıpların ve yitirilen hayatların önüne geçilebilmesi, Çocukların eğitimleri sonrasında her gün trafiğin içinde olan anne - baba ve aile bireylerinin, trafik kazaları ile ilgili farkındalıklarının yükseltilmesi, Yarının bireylerini şimdiden yetiştirmek ve onların yetiştireceği nesillere altyapı oluşturulması, Trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil, herkes için var olduğu bilincinin yerleştirilmesi hedeflenmektedir.

Editör: Haber Merkezi