Mersin’de geçtiğimiz gün bir minibüs şoförü tarafından hunharca öldürülen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili olarak Ödemiş AK Parti Kadın Kolları tarafından Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasına Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in eşi Nevin Badem, Ödemiş Belediyesi’nde görevli personeller, AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, Kadın Kolları Başkanı Serpil Duman ve çok sayıda kadın destek verdi.
Grup adına basın açıklamasını Ödemiş AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Duman yaptı. Duman yaptığı açıklamada Hz Muhammed (SAV) veda hutbesinde kadınları erkeklere emanet ettiğini anımsatarak şöyle devam etti. Başkan Serpil Duman “Peygamber efendimiz Hz Muhammet(sav) veda hutbesinde, erkeklere “kadınlar sizin emanetinizdir” buyurmuştur. Mersin’in Tarsus ilçesinde Üniversite öğrencisi kızımız Özgecan Aslan’ı vahşice insanlığın kabul edemeyeceği bir şekilde öldürülmüştür. Bu zihniyetteki insanları ve bu olayı gerçekleştiren canileri insanlık olarak kınıyoruz. En yüksek cezayı almalarını istiyoruz. Kederli anne ve babasına başsağlığı diler, ülkemizde bir daha böyle vahşi cinayetlerin işlenmemesini biz kadınlar olarak cani gönülden diliyoruz. Rabbim kimseye evlat acısıyla sınamasın”.
Yapılan basın açıklamasında Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in eşi Nevin Badem “Bir anne olarak ve bir kadın olarak kadına yapılan her türlü şiddeti kınıyorum. Kadınlarımızın katledilmemesi için erkek çocuk sahibi annelere çok büyük görevler düşüyor. Anneler erkek çocuklarına kız çocuklarını korumayı öğretmelilerdir. Bundan sonra hiç kimsenin canının yanmamasını ve bu tür olaylarla karşılaşmamayı temenni ediyorum.” Basın açıklamasının ardından AK Partili kadınlar sessizce dağıldılar. 
Editör: Haber Merkezi