HABER: AYŞE AKYÜZ


  Ödemiş AK Parti İlçe Teşkilatı her ay yapacak olduğu basın kahvaltılarının ikincisin İlçe Başkanı Halil Demir, Medya sorumlusu Hazım Bostan, Muammer Şen, AK Parti ilçe Teşkilat Başkanı katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen Basın toplantısında Başkan Halil Demir geçtiğim bir aylık süreçte yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

“ Hastanenin mevcut ihalesi feshedildi. Yeni İhale süreci başladı”

 Yeni yapılan Ödemiş Devlet Hastanesinin mevcut olan sözleşmesinin fes edildiğini belirten ve artık yeni ihale için sürecin başladığını belirten Başkan Demir “Basın mensuplarımızın vefakâr çalışmalarınız karşılığı nedeniyle sizlerle bir arada olmak istedik. Bundan sonra her ayın ilk haftası sizlerle birlikte buluşmayı planlıyoruz. Bu toplantılarımızda geçmiş bir ayın değerlendirmesini sizlere yapacağız. Son bir ay içerisinde hastaneye ilgili bir çalışmamız oldu. Bu konudaki son bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Mevcut olan geçmiş dönemden olan firmayla sözleşme fes edildi. Devamında ise yeni ihale süreci başladı. Bu ihale sürecini en iyisi olması için şartlar takip edilmesi halinde hastanemizi 8-9 içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine girmiş olacaktır. Mevcut firmanın inşaatı geciktirmesi var bundan kaynaklanan mağduriyetimiz var.”

“ Çağrı Merkezi için taahhüt aldık. Gümrük Şubesi için çalışmalarımızı başlattık”

 Bir diğer önemli konunda Ödemiş’te kurulacak olan çağrı merkezi olduğunu belirten Başkan Demir “İkinci önemli konumuz ise bölgemizde daha önce yapılması planlanan ama sanki bekletmeye alınmış gibi çağrı merkezi projemiz vardı. Bunun Ödemişte açılacağına dair tekrar taahhüt aldık. İnşallah Ödemişte hizmete açılacak. Diğer önemli bir konuda Ödemiş’te bir gümrük şubesinin açılması, bununla ilgili komisyonumuz çalışmalarına devam ediyor.”

“Bayındır-Ödemiş arasında duble yol çalışması iki ay içerisinde başlayacak”

Başkan Demir Bayındır Ödemiş arasında kalan duble yol çalışmasına iki ay içerisinde başlanılacağının müjdesini ve Ödemiş’in İl olması için çalışmalarını sürdüklerini basın mensuplarıyla paylaştı. Demir “Bayındır Ödemiş duble yolunun çalışmaları iki aylık süreç içerisinde başlayacak hata üç noktadan çalışmalar başlayacak. Belediye başkanımızın çalışmalarını sürdürdüğü il olma çalışmamız var. Bizde teşkilat olarak başkanımızın yanındayız. Bize düşen bu konuda üzerimizdeki görevi yerine getireceğiz. Konuyla ilgili somut bir gelişme yok ama görüşülme aşamasındadır.”

“İzmir solun kalesidir fikrini kabul etmiyoruz”

 İzmir’in solun kalesinin olmadığını geçtiğimiz günlerde İzmir İl’de yapılan kongreyle ispat ettiklerini idea eden Başkan Demir “ Geçtiğimiz günlerde iki kongre gerçekleştirdik. Kongrelerimiz çok katılımlı ve çok coşkulu bir şekilde geçti. Gençlik Kolları Başkanımız Mehmet Pekdoğru ve Kadın Kolları başkanımız Serpil Duman’a görevlerinde başarılar diliyorum. İzmir solun kalesidir fikrini kabul etmediğimizi, değiştirilebileceğini de bunu aksinin gerçekleştirilebileceğini yaptığımız İl kongremizle de beli ettik. Parti kongreleri kararı gereğince kongrelerimizi illerin en büyük salonlarında yapıyoruz. İzmir İl kongresin de de salonumuz hınca hınç doldurduk. İzmir İl başkanlığı görevine yeniden gelen Bülent Delican’a başarılar diliyorum.”

“Başbakanımız İzmir de çalışma ofisi açıp ayda 2-3 kez İzmir’de olacak”

Merkez yönetimlerin yerel yönetimlerle iç içe olmasının çok önemli olduğuna dikkatleri çeken Demir “Dünya globalleşse de merkezi yönetimlerin yerel yönetimlerle iç içe olması çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Başbakanımız İzmir de çalışma ofisi açıp ayda 2-3 kez İzmir’deki ofisinde olacak. Böylelikle Başbakanımıza ulaşma imkânımız daha da kolaylaşacak. Geçtiğimiz günlerde Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Şengül AK Parti’ye geçmesiyle birlikte 6 olan belediyemiz 7’ye çıktı. Kendisine elimizden gelen desteği vermeye hazırız. MHP göstermiş olduğu tepkiyi önce kendisine sorması gerekiyor. Neden tercihini başka yönde yaptı diye.”

“Organize Sanayi İçin İlk defa bu kadar umutluyum”

Organize sanayi bölgesinde ilk defa çok umutlu olduğunu belirten Demir “Organize sanayi bölgesinde yapım aşamasın ilk defa bu kadar bu konuda umut doğdu. Halkımızda bu konuda çok umutlu hedefe çok ulaştığımız noktada olduğumuzu düşünüyorum. Firmaların daha çok tercihi var daha çok yer almaya çalışıyorlar. Alt yapı çalışmalarına hava muhalefetinin sonu ermesiyle başlanacak. Organize sanayi çok yaklaştığımıza inanıyorum, kısa zamanda bununla ilgili olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum.”

“Doğalgazın Ödemişe getirilmesi birinci önceliğimizdir”

Doğalgazın Ödemişe getirilmesinin birinci öncelikleri olduğunu belirten Demir “Doğalgazın Ödemişe getirilmesi birinci önceliğimizdir. Bütün sorunlarımız bizim için çok önemli ama doğalgazın Ödemiş’e getirilmesi birinci önceliğimizdir. Bunun en büyük nedenlerinden biride hava kirliliğinin sağlığa verdiği zarardır. Ödemiş halkının sağlığına zarar verdiğini gördüğümüz için doğalgazı birinci önceliğimiz yaptı. Hastanedeki göğüs hastalıkları uzmanımızdan aldığımız bilgilerle de bunu teyit edebiliyoruz. Bunun içinde birinci önceliğimiz doğal gazdır bunun içinde hem belediyemiz hem de biz elimizde gelen gayreti göstereceğiz. Geçtiğimiz günlerde MHP İlçe Başkanının yapmış olduğu doğalgaz Ödemişin ihtiyacı değildir” çıkışını kabul etmiyoruz. Bu tabiri Ödemişlilerin takdirine bırakıyorum. Biz doğalgazı getirmeye çalışırken, siyasi parti temsilcisi bir arkadaşımızın bu şekilde açıklama yapmasını akla hizana uygun bulmuyorum.”

Bu eylem “Üç yapının birbirleriyle içli dışlı olduklarını, aynı noktadan talimat aldıklarının bir kanıtıdır”

Başkan demir Geçtiğimiz günlerden Bank Asya önünde yapılan eyleme değinerek şöyşe konuştu. Demir; “Bizim dilendirdiğimiz zaman belgelerle ispatlayamadığımız bir yapı vardı. Bizim için bunu şöyle anlamlı buluyorum. Çatı aday tabiri ile bu kamufle edilmişti. Ödemişte de bunun belgelendirilmesi oldu aynı gün aynı saate paralel yapının taşeronları Ödemiş’e gelerek Bank Asya’nın önünde eylem yaptılar. Buradaki CHP Eski Belediye Başkanını hesap açması için bankaya gönderdi. Aynı yapı MHP İlçe Başkanını aynı saatte bankaya gönderdi. Bu üç yapının birbirleriyle içli dışlı olduklarını, aynı noktadan talimat aldıklarının bir kanıtıdır.”

Editör: Haber Merkezi