HABER: YÜKSEL BALCI

Ödemiş Milli Fuarı dün saat 20.00’da Fuar Alanı’nda yapılan törenle açıldı. Efelerin gösterilerine mehter takımı da katılınca renkli sahneler oluştu. Törene Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muharrem Aydın, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Çalışkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Belediye Başkanı Mahmut Badem şöyle konuştu: “Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi siyasi ve askeri başarılar ne kadar büyük olursa olsun bunları ekonomik başarılarla taçlandırmadığınız takdirde,  ülkemizin tam bağımsızlığa erdiğini söyleyemeyiz. 31 yıl önce yine bir kurtuluş gününde, Ödemiş’in ekonomik kalkınmasını öne çıkarmak için, o günkü büyüklerimiz Ödemiş te bir milli fuar kurulmasına karar vermişler. Bu fuar şu anda 31 yaşında. Kurduğumuz 175 stanttın hepsi de dolu. Ekonomik kalkınma nasıl olur, Ödemiş’te sadece patatese bağlı kalmaktan, tarıma bağlı kalmaktan, çok ciddi bir hayvancılık potansiyeline ve süs bitkilerine, fidancılığa yönelik çalışmalar yapılıyordu. Katma değeri olan ürünlerle ekonomide ciddi bir yol aldık. Ödemiş’te 21 yıl önce Ödemiş Sanayi Bölgesi fikri ortaya atıldı ancak yıllarca buranın arazisinde inekler otluyordu. Ciddi olarak bu işe eğildik ve şu anda Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmaları başlamıştır. 16 Milyon TL yi bulan bir yatırımla 2016 yılında Organize Sanayi Bölgemizin altyapısı bitmiş olacaktır. Geçen hafta 22 yeni parsel sattık, 46 parselden 30’unu sattık. Artık Ödemiş’te yatırımcıları seçmeye başladık bu büyük bir başarıdır. Organize Sanayi için önemli olan bölünmüş yol konusunda çalışmalar süratli bir şekilde devam etmekte, 2017 yılbaşında bölünmüş yolumuza kavuşmuş olacağız.

Turizmde yeni çalışmalar başlayacak

Başkan Badem turizm yönünden de Ödemiş’te çalışmaların başlatılacağını açıklayarak, “Gölcük Gülü’nün temizlenmesi ile ilgili DSİ ve Orman genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu. Gölün temizlenmesi ile ilgili gerekli talimatlar verildi. Sadece önümüzde bir tek engel var. Anıtlar kurulundan izin alındığı takdirde hemen gölün temizlenmesine başlanacaktır. Gönlümüz gölün bu kirliliğine razı değildir. Eğer böyle devam ederse 8-10 yıl sonra bu güzel gölde sazlıktan başka bir şey göremeyeceğiz. Yılbaşına kadar Gölcük ile ilgili 700 bin TL lik çevre düzenlemesinin ihalesi yapılacaktır.”

Kaymakam Celil Ateşoğlu da Türkiye’ni her geçen gün büyüdüğünü ve yeni çalışmalarla ivme kazandığını belirterek bu işte emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra fuarın açılışı protokol tarafından yapıldı ve stantlar gezildi.  

Editör: Haber Merkezi