Şubat ayının girmesiyle birlikte artan soğuk hava, yeni haftanın ikinci gününden kendini daha da gösterecek. Konuyla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan İzmir valiliği vatandaşları gereken tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulundu.
İzmir Valiliği'nin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne dayanarak verdiği bilgiye göre hava sıcaklığı Salı gününden itibaren 6 -10 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredecek.
 Rüzgârın yarın akşam saatlerinden itibaren hızını artırarak, Salı ve Çarşamba günleri kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına 40-70 km/saat şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Tahmin edilen poyraz fırtınası, hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecede azalışa karşı vatandaşların ve ilgililerin meteorolojik tahmin raporları ve uyarıları takip etmeleri, gerekli tedbirleri almaları gerektiği hatırlatıldı.
Ödemiş’te ise bugünden itibaren hava sıcaklığı tahmini olarak şöyle olacak: Salı En düşük -2 En yüksek ise 10 derece Çarşamba, En düşük -5 En yüksek 8 Perşembe En düşük -4 En Yüksek 9 Cuma ise En Düşük -1 En Yüksek ise 10 Cumartesi günü ise sıcaklık bir nebze olsun artarak En düşük 2 En yüksek ise 15 derece olması bekleniyor. 
Editör: Haber Merkezi