HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
2009 yılından bu yana Tire’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Şerif Koca, Güven Yapı ile güvencesi ile garantili binalar sunuyor.

Tire’de ilk olarak Akseki Mahallesi’nde yaptığı kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirerek Güven Yapı adı altında bina inşa etmeye başlayan Şerif Koca, ilk projesini gerçekleştirmenin heyecanı ile kaliteli bir kentsel dönüşüm binası ortaya çıktığını ifade ediyor.

Demir ve betonlama önemli
Yapıların demir ve betonlama sisteminin kendisi için çok değerli olduğunu söyleyen Şerif Koca,“Yapıların iskelet sistemi, demir ve betonlama benim için çok değerli ve önemlidir. Çünkü bunlarda yenilenebilirlik teknolojisi yok. Yaptığımız sistem tamamen bina ile birlikte çürüyeceği ve eskiyeceği için önem ve değer veriyoruz. Bu bina yıkılır veya çökerse diye korkulan değil içinde insanlar yaşayacağı için bizlerde o insanlardan bir tanesi olduğumuz için öncelikle güvenliği ele aldık” dedi.

1 yıl içinde teslim
Güven İnşaatın 4. projesi Tire-Belevi yolunun birinci kilometresinde Zeytin Evleri adıyla yükseliyor. Zeytin Evleri’nin site şeklinde ve 2 blok 16 daireden oluşacağını söyleyen Şerif Koca, “Site halinde ve 3+1 daireler yer alacak. Daireler net 123 metrekare. Yılbaşı itibari ile başladığımızda bir yıl içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz.  Binalarımızın yüzde 40’ını temelden vermeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Memnun müşteri çevresini getiriyor
Güven Yapı’nın müşteriler tarafından tercih edilme nedeni olarak müşteri memnuniyeti konusunun altını çizen Koca, “Bize olan güvenleri ve bizden bir daire alan memnun müşteriçevresindekilere anlatıp bize getiriyor. Bizim binalarımız sıva altı mantolama yapılan binalar. Dayanıklı ve TSE’li tuğla sistemi kullanıyorum. Çatılarda sandviç panel kullanıyoruz. Bu sistemin kendisinde ısı yalıtımı var.Pencerelerimizde kaliteli bir marka olan Egepen kullanıyoruz. Panjur yapıyoruz. Tüm odalarımızda, internet, televizyon, merkezi uydu sistemimiz var. Mobilyalarda ise lake çalışıyorum” dedi.

Ebeveyn banyolarına özel düzenleme
Banyolarda ve tuvaletlerde yan yana iki daire için ayrı havalandırma sistemi yaptığını vurgulayan Şerif Koca, “Ebeveyn yatak odasında yaptığımız bir sistem var. Yüklükleri boy yapıyoruz. Ortalama 2 metre olarak dolap yapıyoruz, 1 metrede ebeveyn banyosuna giriş kapısı yaparak yüklükle birleştiriyoruz. Aynı dolabı açar gibi kapağı açıyorsunuz karşıya ebeveyn banyosuna geçiyorsunuz. Bu odada estetik bir görünüm de yaratıyor. Projelerimizde her banyoda havalandırma kendine aittir. Çift daire binalarda da her dairede aynı havalandırmayı çalıştırmıyorum” dedi.

“Daire alırken kaç ton demir kullanıldığını sorun”
Tirelilerin konut alırken dikkat etmesi gereken hususlar ile ilgili de konuşan Şerif Koca daireler satın alınırken karar vericilerin genellikle kadınlar olduğunu belirterek, “Daire satın almak isteyenler, bu daireleri yapanları tanıyıp bilmeliler. Daha önce yaptıkları konutları gezmeliler. Tire’de daireleri genelde kadınlar alıyor. Karar verici kadınlar oluyor. Almalarına saygı duyarım. Ancak daireyi alırken bana hiçbir kadın, ‘Sen burada kaç ton demir kullandın, hangi betonu kullandın’ diye sormadı. Mutfak dolap kapakları lake mi vakum mu bunu soruyorlar. Teknik özelliklere dikkat etmeliler. Tire de dahil deprem bölgesinde olduğumuz için demir ve betonarme sistemi çok önemli. C30 beton kullanılmasını tavsiye ediyorum. Çimentonun ömrü 50 yıldır. 50 yıldan sonra yük demire biner. Yenilenebilen bir sistem de değildir bunlar” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi