Geçtiğimiz günlerde, Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü 58 yaşındaki Hasan Karakaya'nın kalp krizi neticesinde, Medine’de vefat etmesi medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Karakaya Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı’na defnedilmişti.

Yazılı ve görsel medya da yer alan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla gazeteci yazar Hasan Karakaya'nın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı'nda İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un da kabrinin yakınındaki mezarlığa defnedilmişti.

Gökşin, Genelkurmay Başkanlığı’na yazılı dilekçe göndermiş

Teras Tiyatrosu kurucusu yönetmen ve oyun yazarı Murat, Hasan Karakaya‘nın Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı’na defnedilmesinin üzerine Genelkurmay Başkanlığına yazılı dilekçe gönderdiğini söyledi. Gökşin Ödemiş PTT binası önünde konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

“Milli ve manevi değerlerimize zarar vermeye başladı”

“Son yıllarda suskun bir toplum olduk. Suskun olmamızın sebebinin sonuçlarını değerlendirmek istemiyorum. Değerlendirirsem zaten bu malumun ilanı olur. Ancak bu suskunluğumuz öyle bir hat safhaya gelmeye başladı ki, milli ve manevi değerlerimize zarar vermeye başladı.

“Dehşete kapıldım”

“Şahsım olarak Teras Tiyatrosu yönetmeni olarak, gazetecinin şehit muamelesi görüp şehitliğe defnedildiği haberini duyduğumda dehşette kapıldım. Bunun doğruluğuna da inanmak istemiyorum. Bu nedenle Genelkurmay Başkanlığı’na yazılı bir dilekçe vererek bilgi almak istedim.“

“Şehitlerin yanına defnedildiği söylenmektedir”

“Son günlerde basından ve sosyal medya kanallarından öğrendiğim kadarıyla, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir gazetenin, yine çalıştığı gazetenin özüne bağlı olarak, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olan ismini burada zikretmekten milletim ve ilkelerim gereği utandığım, Suudi Arabistan’da bir otel lobisinde kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden bir gazetecinin, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetimiz yolunda hayatını kaybedip, yüreğimize yazılan şehitlerin yanına defnedildiği söylenmektedir.”

“Hangi şartlara uyduğu konusunda bilgilendirilmemi istiyorum”

“Türk Milleti’nin bir ferdi olarak içimi sızlatan bu haberin doğru olup olmadığı, eğer doğru ise şehitlik payesi almak için H. A’nın hangi şartlara uyduğu konusunda bilgilendirilmemi istiyorum. Ben bu dilekçeyi nasıl sizlerle paylaşmışsam, cevabını da yine kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.

Hasan Karakaya’nın cenaze törenine katılan isimler

Hasan Karakaya’nın cenaze törenine, Karakaya’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı milletvekilleri, "Kemal Efendi" diye tanınan Kemal Hut, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Abdurrahman Dilipak, Ersoy Dede, Melih Altınok katılmıştı.

Hasan Karakaya kimdir?

Hasan Karakaya, 1957'de Manisa'da doğdu. Gazetecilik ve halkla ilişkiler alanında eğitim alan Karakaya, öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı. Barış gazetesinde mesleğe başlayan Karakaya, Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak Yenigün gazetesinde çalıştı.Başkent gazetesinde de Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Karakaya, 8 yıl Milli gazetede, 9 yıl Türkiye gazetesinde görev yaptı. Karakaya, 1988'de Cuma dergisine ve akabinde o dönemki adıyla Vakit gazetesine geçti.Hasan Karakaya, Akil İnsanlar heyetinde de yer aldı.

Editör: Haber Merkezi