Haber: Halil YÖRÜK



Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve eşi Gülfer Keskin mahalle muhtarları ile eşlerini Birgi’deki evinde iftar yemeğinde ağırladılar. Bekir Keskin ve eşinin konuklarını kapıda karşılaması ile başlayan iftar yemeği Gülfer Keskin’in kendi elleriyle hazırlayıp konuklarına ikram ettiği yemekler eşliğinde geç saatlere kadar sohbet ortamında devam etti. Belediye Başkanının eşi Gülfer Keskin ,“Öncelikle iftar yemeğimize katılan tüm muhtarlarımıza ve eşlerine hoş geldiniz demek istiyorum. Muhtarlarımızın eşleriyle geçtiğimiz dönemlerde ilçemizin çeşitli yerlerinde kahvaltılarda bir araya gelerek kaynaşma fırsatı bulmuştuk. Muhtarlarımızla da bazı konularda toplantılar yaparak sohbet etme şansımız olmuştu. Bugünde ilçemizin bir çok sorunuyla yakından ilgilenen muhtarlarımız ve eşleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayında iftar yemeği davetimize katılan muhtarlarımız ve eşlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fikir Alışverişinde bulunduk

Belediye Başkanı Bekir Keskin’de “Muhtarlarımız ve eşlerine iftar yemeğimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Zaman zaman muhtarlarımızla gerek toplantılarda gerekse çeşitli yemeklerde bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle toplandığımız bu iftar yemeğinde ise muhtarlarımızla daha rahat sohbet etme imkânı bulduk. Önümüzdeki dönemlerde de bu gibi organizasyonlar düzenleyerek muhtarlarımızla iç içe olmamız ilçemizin sorunlarının çözümlerinde fikir alışverişi imkânı sağlayacaktır” dedi.

Savurandan Teşekkür

Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuranda “Bugün bizleri iftar yemeğinde ağırlayan, elleriyle hazırladığı yemekleri bizlere sunan, Belediye Başkanımızın değerli eşi Gülfer Keskin Hanımefendi ve Başkanımız Sayın Bekir Keskin’e tüm muhtarlarımız ve eşleri adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu gibi davetlerde ilerleyen dönemlerde de bir arada olarak ilçemiz için yapılacak işlerde fikir alışverişlerinde bulunma imkânı buluruz” dedi. Bunun en güzel kanıtı, Lozan Antlaşmasının imzalanması sürecidir. Türkiye'yi bölmeye çalışanları hüsrana uğratan; laik ve üniter Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan önemli gelişmelerden biri olan Lozan Barış Antlaşması'nın yıldönümünü bayram havasında kutlayan Türk milleti, dünyaya örnek oluşturan bağımsızlık ruhunun haklı gururunu taşımaktadır. Ne var ki buna karşılık, bir kez daha basından sansürün kaldırılmasının yıldönümünde ülkemizde basın özgürlüğü ve sansür uygulamaları halen tartışma konusu olmaya devam etmektedir. Bugünün Basın Bayramı olması için, basının üzerinden baskıların, tekelleşmenin kalkması , sansür ve oto sansürden uzaklaşması gerekmektedir. Ne zaman ki ‘yandaş medya' kavramı hayatımızdan çıkartılır ve kuvvetler ayrılığı çerçevesinde medya ‘Dördüncü Kuvvet' rolünü yeniden üstlenir o zaman 24 Temmuz tüm görkemiyle Basın bayramı olarak kutlanılacaktır. Bunu sağlayacak irade Lozan barış Antlaşmasını ruhunda mevcuttur.” dedi.

Çevre Yolunu Acil Açmalıyız

Hikmet Güriş çevre yoluna duyulan ihtiyacı vurgulayarak, “Geçtiğimiz günlerde ilçede yaşanan motor kazasıyla ilgili serzenişte bulundu. Bu tür olaylardan ne zaman ders alacağız ya da bu uğurda kaç kişinin daha canı yanacak, çevre yolu olsaydı kamyonlar asla şehir içi trafik bölgelerine girmeyecekler ve bu şekilde de masum insanların canı yanmayacak bir an önce Ödemiş çevre yolunu açmalıyız” dedi.

Güriş buluşma sonrası gazetecilerin 24 Temmuz basın bayramını kutlayarak gazetecilere çiçek hediye etti.

Editör: Haber Merkezi