Ödemiş Müftülüğü Konferans Salonu’nda tüm personelin katılımı ile “Okuma Alışkanlığı” konulu seminer düzenlendi. Seminere Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Kiraz İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu, Beydağ İlçe Müftüsü Mehmet Emin Yıldırım ile Ödemiş’te köy, belde ve merkezde görev yapan tüm din görevlileri katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç,eğitimci-yazarSait Çamlıca’dan; bazı şeyleri fark etmeyi öğrendiğini söyledi. Bilgiç, “Hak dilini- halk dilini-gönül dilini bu meslekle uzlaştırmanın ne kadar önemli olduğunu ve buların uzlaştırılmaması durumunda başarılı olunamayacağını öğrendim. Eğitimin bir diploma olmadığı, diplomanın insanı sadece iş sahibi yaptığını, eğitimin en büyük amacının insanı geliştirmek ve öğrenme alışkanlığı kazandırma olduğunu, öğrenmenin emekli oluncaya kadar değil ölünceye kadar devam ettiğini, gençlerini ve çocuklarını ihmal edenlerin geleceklerini imha ettiklerini, hayata rağmen değil hayatla beraber akmayı öğrendim. Sayın Çamlıca’dan çok şey öğreneceğimizi düşünüyorum” dedi.
“Kitap insanı, insan dünyayı değiştir” sözünü kendine rehber edinen ve “çocuk eğitimi, öğretmen sorumluluğu, motivasyon, liderlik ve yönetim” konularında yayın çalışmaları yapan eğitimci–yazar Sait Çamlıca’nın okumanın önemini vurgulayan nitelikte olduğunu söyleyen Bilgiç, "Doğum günüm, kitapsız yaşamamaya karar verdiğim gündü"  “En mutlu olduğum gün en çok kitap okuduğum gündür” dedi.
Müftü Bilgiç daha sonra Sait Çamlıca’nın şu sözlerini hatırlattı: “Ben hem okuyorum hem yazıyorum hem de konuşuyorum. Yazdıklarım okunmaya devam ettikçe ben yazmaya devam edeceğim. Ben konuşurken kitleler dinlemeye devam ettikçe ben konuşmaya devam edeceğim. Okunmaktan vazgeçildiğim zaman yazmaya, dinlenmekten vazgeçildiğim zaman konuşmaya ara veririm. Ama asla okumaya ara vermem. Çünkü beni kimse esir alamaz. Okumak özgürlüktür. Okumanın mutluluğunu ve özgürlüğünü yaşamayı seven insanlarla sohbet etmekten keyif alıyorum.”
Bilgiç son olarak Ödemiş Müftülüğü çalışanları ile bu atmosferi yaşamaktan büyük keyif aldığını dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi