Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç yaptığı çalışmalarla Ödemiş’te büyük takdir topluyor. Üç buçuk yıldır Ödemiş’te görev yapan Müftü Mustafa Bilgiç, hazırladığı bir sosyal projeyi hayata geçiriyor. Hamdi Bey Camisi yanında açılacak olan sosyal market ile özellikle dar gelirli yurttaşların ihtiyaçları karşılanacak.

Müftü Mustafa Bilgiç, “Dar gelirli vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla, Hamdi Bey Cami yanında bulunan bir binayı, sosyal market olarak hazırlıyoruz. İnsanlarımız evlerinde kullanmadıkları her türlü eşyayı bize getirerek, bunu isteyen dar gelirli vatandaşlarımıza vermek için kolları sıvadık.”

Bilgiç, “ Çok sayıda vatandaşımız bize müracaat ederek bu tür yardımlarda bulunmak istiyorlar. Bizde bu işin organizasyonunu üslendik, yakında hizmete girecek olan sosyal market ile ihtiyaç sahibi herkes buradan ihtiyaçlarını karşılayacak bizde sosyal bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Ödemişliler evlerinde kullanmadıkları her türlü eşyayı bize telefon ederek,  teslim edebilirler.  Bizde teslim edilen bu eşyaları ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız.”

Müftü Bilgiç daha sonra, Ödemiş’te görevli bulunduğu 3 yıl içerisinde Hamdi Bey Cami yanında 5000 kitabı bulunan modern bir kütüphane, Üç Eylül Mahallesinde de içerisinde 3000 kitap bulunan  modern ve model bir kütüphaneyi hizmete soktuk. Kütüphanemizin içerisinde dini kitapların yanında ,dünya klasikleri ve Türk klasikleri bulunmaktadır. Kütüphanemize tek sokmadığımız ideolojik ve siyasi kitaplardır.”

80 kişilik öğrenci yurdu

Müftü Bilgiç, “Özellikle köylerimizden gelen kız öğrencilerimizin dışarıda kalmamaları için 60 kişilik bir kız yurdumuz bulunmaktadır. Bu güne kadar koğuş sisteminin bulunduğu yurdumuzda, şu anda oda sistemine geçilmiştir. 4’er kişilik odalarımızın bulunduğu yurdumuzda, öğrencilerimizin yemek dâhil tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. “

Editör: Haber Merkezi