HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş Elpa Kırtasiye ve Alpino boyaları işbirliği ile Alpino Kumpanyası Türkiye turnesi kapsamında Ödemişte bulunan ana sınıfı öğrencilerine “hayat renklerle güzel” isimli çocuk oyunu gösterimi yapıldı. Oyun başlamadan önce çalan müzikler minikleri sahne fırlamasına neden oldu. Müziğin ritmine kendilerini kaptıran minik öğrenciler oyun başlangıcına kadar oyunun yönetmeni aynı zamanda yazarı Salih Acar ile dans ettiler. Alpino boyaları Türkiye’de reklamlardan kazandığı ücret ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklarla ücretsiz olarak tiyatroyu buluşturmayı amaçlıyor. Bu anlamda Türkiye de en çok bir oyuna en fazla seansta oynayan tiyatro olma özelliğine sahip bir oyun.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Alpino Kumpanyası Hayat Renklerle Güzel adlı oyunun yazarı yönetmeni ve aynı zamanda oyuncusu Salih Acar ; “2014 yılından itibaren Alpino boyalarının sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Alpino çocuk tiyatrosu ile Türkiye’deki 10 binlerce çocuğa 50’den fazla şehirde ücretsiz olarak buluşturduk. Bu sene yeni oyunu Alpino kumpanyası Türkiye’yi dolaşıyor. Çocukları tiyatroya götürmeyi amaç haline getiriyor. Alpino boyaları reklam ücretlerinin bir kısmını böyle sosyal sorumluluk projeleri kapsamında büyük küçük şehir demeden tiyatroyla çocukları buluşturuyor. Türkiye de en çok bir seansı oynayan tiyatroyuz aynı zamanda. Bu sene benim yazıp yönettiğim Alpino kumpanyası adlı bir oyunumuz var. Oyuncu kadromuzda Simge Altay, Asuman Okur ve Teknik Sorumlu Murat Görgün yer alıyor. Oyunumuzun konusu, Alpino kumpanyası bir çadırdaki mavi ve yeşil karakterli iki sihirbazın birbirlerini kıskanmalarından dolayı gökkuşağının çabalarıyla, tekrar gösteri yapar hale getiriyor. Çocukları bir şeyi sevdiğimizde ve birlik beraberlik içerisinde başarabileceğimizi gösteriyor. Müzikal bir çocuk oyunudur. Oyunumuz hepimizin bir arada olduğunda daha güçlü olduğu mesajını veriyor. Oyunun müziklerini kendimiz yaptık. Oyunun içerisinde akrobasi ve sihirbazlık oyunları da var. İnteraktif bir oyun oyunun içerisinde çocuklarda dâhil oluyor. Gökkuşağın planlarına çocuklarda dâhil oluyorlar. Ödemiş’te çocuklarla buluşmamızı sağlayan Elpa Kırtasiyeye çok teşekkür ediyorum. Ege turnemiz devam edecek. İzmir, Aydın Manisa’da önümüzdeki günlerde sahne alacağız. Oyunumuz minik izleyicilerden olumlu tepki aldı. Çocukların tepkileri gayet iyiydi. Alkışları görülmeye değerdi. Oyun sonunda öğretmenlerle anket yapıyoruz. Anketlerde de olumlu tepkiler alıyoruz. Buda yaptığımız işi daha güçlü yapmamızı sağlıyor. Ocak ayından beri bir gün ara vermeden en az iki seans halinde oyunumuzu oynuyoruz. Geçen hafta Bursa Bilecik bölgesindeydik onun öncesinde Trakya bölgesinde sahne aldık. Aynı zamanda 400 fazla okula ulaşıyoruz. Bundan sonra Güney doğu turnemiz var.”

Alpino Boyaları Ödemiş Bayisi Nazmi Appak ; “Bu Tiyatro etkinliğini hayat renklerle güzel isimli bir oyunu Ödemişli miniklerle buluşturduk. 25 yıldır Ödemiş’te kırtasiye sektöründe çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde bulunan ana sınıfında eğitim gören çocuklarımız için bu tiyatroyu düzenledik. Bugün üç oturum olarak oyunumuz sahneledi. Çocuklarımız çok memnun gördüm. Elpa Kırtasiye olarak çocuklarımız için bu tür etkinliklere devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi