MHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanlığı, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan için Mezarbaşı kavşağına “Adalet istiyoruz” yazılı pankartı astı.

       MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Eda Kocabıyık Tulgar ve MHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Derya Coşkun konuyla ilgili basın açıklamasında bulunarak olaya tepki gösterdi.

       MHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Tulgar, toplumda kadına karşı devam eden şiddete tanık olduklarını, kadınlara yönelik yapılan toplumsal ahlakla bağdaşmayan böyle bir vahşeti reddettiklerini söyledi.

      Özgecan Aslan’a yapılan vahşeti nefretle kınadıklarını belirten Tulgar; “Bizim değerlerimize aykırı bu vahşete dur demenin yolunun ahlaklı ve vicdanlı nesiller yetiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Ayrıca ceza yasalarının şiddetin son bulması için kuvvetli yaptırımlar içermesi gerektiğini, eğitim sistemimizin ahlaklı, vicdanlı bireyler yetiştirmek üzere konumlandırılmasını, yargının kolluk kuvvetlerinin medyanın kısacası tüm toplumun yapılanmasında ’ahlak ve vicdan’ dengesine meşrutiyet kazandırılması ile Özgecanların yitirmeyeceği kadının toplumdaki muhterem ve hürmete layık yerini alacağını düşünüyoruz. Bu tarz vahşetlerin son bulmasını Cenab-ı Hakk tan diliyoruz.” dedi.

      Hz. Muhammed (s.a.v)’ın “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” hadisinin de yazılı oldu pankart MHP Ödemiş Kadın Kolları tarafından Sağlık Yüksekokulu önüne asıldı.

Editör: Haber Merkezi