Ödemiş Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyeleri Avukat Anıl Selek ve Sedat Turman parti ve meclis üyeliğinden istifa ettiler.
HABER: GAMZE ONAN
Ödemiş Belediyesi 2017 Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Milliyetçi Hareket Partisinde Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Anıl Selek ve Sedat Turman meclis toplantısında partiden istifa ettiklerini belirterek, meclis üyeliğine bağımsız devam edeceklerini açıkladılar.
İki meclis üyesi meclisin dilek ve temenni bölümünde bir anlık duygusallıkla bu kararı aldıklarını, daha sonra gözden geçirip karardan vazgeçtiklerini açıkladılar.
Kırlı, “İstifaların 16 Nisan'da yapılacak olan Referandum ile hiçbir alakası yoktur.”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı, “ Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ödemiş Belediyesi encümen üyesi seçimleri için İl ve İlçe Teşkilatı'nın göstermiş olduğu adayı kendilerince kabul etmeyen belediye meclis üyeleri Anıl Selek ve Sedat Turman Milliyetçi Ülkücü Hareket tarafından protesto edilmiş ve istifası istenmiştir.  Akabinde MHP Ödemiş İlçe Teşkilatı tarafından parti ve belediye meclis üyeliğinden istifaları alınmıştır. Bu kişilerin MHP ile hiçbir ilişiği kalmamıştır. İstifaların 16 Nisan'da yapılacak olan Referandum ile hiçbir alakası yoktur. Yerlerine gelecek olan arkadaşlarımızın görevlerinde başarılar dilerim.”
Selek “Fikir ayrılıkları artmış son olarak encümen üye seçiminde bizlerin görüşü de alınmamıştır.”
İstifanın ardından basın açıklaması yapan Avukat Anıl Selek, “Uzun süredir mensubu olmaktan gurur duyduğumuz ve çeşitli kademelerinde görev aldığımız Milliyetçi Hareket Partisi’nde son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği ve Ödemiş Belediyesi Meclis üyeliği görevlerini sürdürmekteydik. Gerek partimiz gerekse teşkilatlarımızla gönül bağımızda bir azalma olmasa da üzülerek belirtmemiz gerekir ki birkaç aydır fikir ayrılığı içine düşmüştük.
Aradan geçen zaman zarfında fikir ayrılıkları artmış son olarak encümen üye seçiminde bizlerin görüşü de alınmamıştır. Bu durum bizlerde güven problemi yaratmış ve parti içindeki yerimizi sorgular hale getirmiştir.
Sorunların çözüme kavuşturulamaması karşısında bizlerin istifa etmekten başka seçeneği kalmamıştır. Dün itibariyle gururla sürdürdüğümüz MHP üyeliğimizden ve Belediye Meclisi üyeliğimizden istifa ettik.
Bu günden itibaren inançlı bir Türk Milliyetçisi olarak, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyete bağlı duruşumuzu bozmadan inandığımız değerler uğruna ve doğru bildiğimiz yolda mücadelemize devam edeceğiz. Bizden sonra görev alacak arkadaşlarımıza başarılar dileriz.”

Editör: Haber Merkezi