Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) muhalefet kongre hazırlıkları yaparken, MHP İzmir İl Başkanlığı Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaTürk Dünyası Projesi gerçekleştiriyor. İl Başkanı Necat Karataş’ın çok önemsediği proje 07 Mayıs’ta  başlayacak kültürel etkinlikler, iki gün sürecek. MHP İzmir’in Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, İzmir’de ilk defa yapacağımız bu etkinlik kutlama, şuurlanma ve eğlence başlıkları altında toplanıyor dedi…

Türk Siyasi tarihine 3 Mayıs 1944 Türkçülük ve Turancılık Davası olarak geçen günü her yıl kutlayan Milliyetçi Hareket Partililer, bu yıl 07-08 Mayıs 2016 tarihinde İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanında gerçekleşiyor. Programa bir aydır hazırlandıklarını vurgulayan Cumhur Bulut, “bu organizasyon için hem üniversiteli öğrencilerimizden hem de profesyonellerden destek alıyoruz. Bizim için hem şölen hem de aydınlanma amacı taşıyan bu organizasyon binlerce Türk Milliyetçisini İzmir’e toplayacak. Yan ve gönüllü kuruluşlarımızla birlikte büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Şimdiden büyük heyecan uyandırdı. Çeşitli çevrelerden büyük takdir alıyoruz. İnanıyoruz ki etkinlikler zincirimiz örnek alınacak bir faaliyet olacak” açıklamasında bulundu.

9 Türk Çadırları Kurulacak

Programın büyük bir kültürel etkinlik olacağını vurgulayan Bulut, “Türklerin uğurlu rakamı 9’ dan yola çıkarak dokuz otağ kuracağız. Şuanda bağımsız yedi Türk Devleti var. Yarı bağımsız devletlerimizle sayı oldukça fazla. Otağ Çadırlarda Türk devletlerinden gelen misafirlerimiz yerel kıyafetleriyle etkinlikler düzenleyecek. Aynı zamanda yine bu devletlerden gelen misafirlerimizin çeşitli sahne etkinlikleri olacak. Günün önemine binaen söyleşiler, şiirler, video gösteriler ve diğer kültürel etkinliklere yer verilecek”

Kımız da var Dombıra da

Her alan için profesyonel ve yarı profesyonellerle çalıştıklarını sözlerine ekleyen Cumhur Bulut, “AR-GE” komisyonumuz bu konuda çok mesai harcıyor. Grafik tasarımdan davet komisyonuna kadar birçok ayrı bölüm ve uzman faaliyetin organizasyonunda görev aldı. Çocuk eğlenceleri için dahi çocuklar görevde. Hem 3 Mayıs hem de Türk Dünyası bizim için çok önemli. Dünyanın gözünü diktiği Türk Devletleriyle birlik ve entegrasyon ancak MHP ile mümkün. Hedefimiz buna kültürel ve fikri olarak hız kazandırmaktır. Bu projede elimizden geldiğince tüm değerimize yer vermek istedik. Kımız, Okçuluk, Yağlı Güreş şovları, Dombra dinletisi, Türk Dünyasından dans gösterileri ve kitap okuma etkinlikleri olacak” dedi.

3 Mayıs Bugün de yaşanıyor

MHP İzmir’in tertip ettiği Türkçülük Bayramı organizasyonu için konuşan AR-GE Komisyon Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk de “3 Mayıs 1944; devrin iktidarının günlük siyasi kaygılarla hukuka müdahil olmasına, demokrasiden ve yargı bağımsızlığından yana olan Türk milliyetçilerinin isyan tarihi olarak yorumlanabilir. Bu nokta-i nazardan bakıldığında yapacak olduğumuz etkinlik mevcut iktidarın benzer uygulamalarına karşı Türk milliyetçilerinin ortaya koyma açısından büyük önem arz etmektedir.” Dedi

Oyunları O planlıyor

Programda çocuk oyunları ve eğlence etkinlikleri on iki yaşındaki Dila Su Bulut planlıyor. Altıncı sınıf öğrencisi Dila Su, “organizasyonda Nasreddin Hoca, Keloğlan, Dede Korkut, İbiş, Palyaçolar, yüz boyama etkinlikleri, çeşitli yarışmalar, Hacivat ve Karagöz ile birlikte Türk Dünyasından arkadaşlarımızla birlikte oynayacağımız oyunlar yer alacak. Bütün arkadaş ve kardeşlerimi bu kültürel etkinliğe davet ediyorum. İzmir’de 07-08 Mayıs asıl bizim günümüz olacak” dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın üzerinde önemli durduğu projede Kadın Kolları Başkanı Banu Önkol, Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla, Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Birol Demirci, Seher Tomris Dikmen, Aybike Göcekli, İbrahim Tanboğa, Batur Koray, Doğan Can Budak, Coşkun Erdoğan ve Devlet Batuhan Şahin görev alıyor. Büyük bir kültürel etkinlik ve kutlama projesi olarak hazırlanan Türkçülük Bayramı için MHP İzmir il teşkilatı tüm milliyetçi kurum ve temsilcileri davet edildi.

Editör: Haber Merkezi