Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü,  Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Ege Üniversitesi işbirliği ile her yıl Mart ayının girmesiyle birlikte göçmeye başlayan Leylekler için geçtiğimiz 2014 yılında elektrik direklerinin üzerinde bulunan leylek yuvalarının yükseltilmesiyle ilgili çalışmalara 2015 yılında da devam edildi.

Platformla yükseltilen leylek yuvalarına leyleklerin yuva yapıp yapmayacağı merakla beklenirken göçmeye başlayan Leylekler yeni yuvalarına yerleşmeye başladılar. Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğümüz genelinde Elektrik direkleri üzerinde bulunan leylek yuvalarından 356 tanesinde yapay leylek platformu bulunuyor. Manisa da 127 adet, İzmir de 100 adet olmak üzere toplam 227 adet daha yapay leylek yuvasının yapılması planlanmış ve 2014 yılı içerisinde 110 adedinin takılması işlemi tamamlandı.

Planlama kapsamında; Manisa ve İzmir İllerimizde Leyleklerin göç etmesinin ardından, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü, Ege Üniversitesi ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. işbirliği ile elektrik direkleri üzerinde bulunan leylek yuvalarının platform ile yükseltilmesi çalışmalarına, devam edilecek.

 

Editör: Haber Merkezi