HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş’in Pirinci Mahallesi'nde, Pirinççi Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ,5. kez düzenlenen Pirinçci Köyü Birlik ve Beraberlik festivali coşkulu bir şekilde kutlandı. Köyün festival alanında düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

Festival alanı diğer festivallerde olduğu gibi, satıcılarla doluydu. Köfteciler, pideciler, meşrubatçılar, kıyafet satanlar festival alanında renkli görüntülere sahne oldular. Düzenlenen festival, mevlitle başladı. Festival İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla devam etti.

Protokolde ,Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i temsilen Ödemiş Belediye Meclis üyesi Kundak, CHP İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Dr. Ülkümen Rodoplu, CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez yerlerini aldılar.

Pirinci Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sabri Özdere yaptığı konuşmada: “Bugün burada derneğimizin etkinliği çerçevesinde 5 .kez buluşmanın onurunu yaşıyoruz. Bu yıl beşinci kez gerçekleştirdiğimiz festivalin, köyümüze ve köylümüze hizmet eden düşüncelere bir aracı olarak görmek istedik, birlik ve beraberlik kültürümüz olsun istedik. Festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Ödemiş Belediye Başkan Vekili Selahattin Kundak yaptığı konuşmada “festival için önceden olduğu gibi şimdide belediyemiz gerekli yardımları yapmıştır. Yapmaya da devam edecektir.”

Kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri CHP İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Dr. Ülkümen Rodoplu tarafından verildi.

Çakırcalının ölümü canlandırıldı

Bademli Şükrü Saraçoğlu ortaokulu öğrencileri halk oyunları ekibinin tabutla Çakırcalının ölümünü canlandıran Zeybek gösterisine önce bir anlam verilemedi, daha sonra Çakırcalının ölümün canlandırıldığının anlatılması olayı aydınlattı.

Kızlı Erkekli öğrenciler müzik eşliğinde çeşitli zeybek oyunlarıyla büyük beğeni topladılar.

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeynep İlhan‘ın seslendirmiş olduğu birbirinden güzel halk müziği türküleri dinleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı. Daha sonra ses sanatçısı Feridun Erdoğan sahneye gelerek coşkuya ortak oldu. Son olarak beklenen isim Nuray Hafiftaş’ın sahneye çıkmasıyla birlikte coşku doruğa ulaştı. Ünlü sanatçı Hafiftaş’ın birbirinden güzel okuduğu eserler izleyenleri büyüledi.

Festival akşam saatlerine kadar devam etti.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi