“Esnaf kefaletin 460milyon TL’lik borcu af kapsamına alındı”

Torba yasanın çıkmasının ardından kooperatiflerde bu yasadan yararlanarak üyelerine af yolunu açtılar. Son olarak Türkiye Esnaf Kefalet Ve Kooperatifler Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül ve İzmir Esnaf kefalet ve kooperatifler birliği başkanı Selahaddin Hünü çalışmaları doğrultusunda esnaf kefaletin 460milyon TL’lik borcu af kapsamına alındı.

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Ödemiş Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca “Birçok esnaf ve sanatkârımızın merakla beklediği torba yasasından çıkması beklenen borçların faizlerinin sıfırlanması veya taksitlendirilmesi konuşunsa yaptığımız görüşmede kooperatifçilik adına olumlu sonuçlandı”

Esnaflara yardımcı olmak için 7 gün 24 saat açık olduklarını esnafların bu aftan yararlanmak için son gün olan 31 Ekim’i beklememelerini belirtti. Başkan Usluca “ Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül ve Bölge Birliği Başkanımız Selahaddin Hünü ’ün çalışmaları sonucunda esnaf ve sanatkârlarımızın 460TL tutarındaki borcunun affedilmesi TESKOMP ailesinin ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir tablodur. İmkânlarımız çerçevesinde esnaf ve sanatkârlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Esnaflarımızın bu yapılandırmanın son günü olan 31 Ekimi beklemeden bir an önce yapılandırılmaya gelsinler. Genelge kooperatifimize ulaşmıştır. Ortakların son güne beklemeden başvuruda bulunmalarını son gün ü beklemeden bu durumda olan esnaflarımız bir an önce kooperatifimize gelmelerine önemle rica ediyoruz” dedi.

 

HABER :AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi