HABER: DİLEK AYVALI

Kocatürk Okulları Kurucusu Mustafa Kocatürk, okul idarecileri, öğretmenleri ve 5. sınıfların katıldığı Anıtkabir ziyaretinde Mustafa Kocatürk Anıtkabir Özel Defteri’ne “Sevgili Atam, 21 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefte gençler yetiştirmenin onuru ve gururu ile huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Kurduğun Cumhuriyet’i ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek gençleri yetiştirmeye devam ediyoruz. Sözde değil özde izindeyiz” yazdı ve Ata’nın huzuruna Kocatürk Okulları çelengini bıraktılar.

10 Kasım günü de okul bahçesindeki anma programında Ata’ya özlem , Atatürk büstüne sunulan çelenk ve çiçeklerle şiirlele, özlü konuşmalarla anlatıldı. 9-16 Kasım tarihleri arasında açılan “Kocatürk Kids Atatürk Sevgisi Resim Sergisi”, anaokulu öğrencilerinin yürekten sevgi ile hazırlanmış resimleriyle Atatürk çocuklarının nasıl yetiştiğinin en iyi göstergesi oldu. 

Atatürk Haftası için 12 Kasım’da okul konferans salonunda düzenlenen “Son Kasım’a Kadar İzindeyiz” programında Atatürk sevgisi farklı bakış açılarıyla anlatıldı. Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri “Seni Anlatıyoruz Atam” oratoryosu ile seslendiler, tarih yazan Atatürk ve silah arkadaşlarını anlatmak için. Programda Atatürk’ün müziğe verdiği önem doğrultusunda Atatürk’ün sevdiği parçalara da yer verildi. “Yine Bir Gülnihal” adlı parçayı Neva Benli keman dinletisi olarak , “Bir Fırtına Tuttu Bizi” adlı parçayı Ayça Külcü solo olarak, bir vals Huriye Sultan Avcı tarafından gitarla sunuldu. Müzik Öğretmeni Evrim Yıldırım da öğrencilerine piyano ve yan flütle eşlik etti. “Manastır Türküsü”nü 6.sınıf öğrencileri, “Vardar Ovası”nı Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri “Atatürk Gençliği Korosu” olarak seslendirdiler. Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden Simay Uzla ve Muhammed Gökberk Duru da “Ata’ya Minnet” adlı şiiri dramatize ettiler, ilkokul 1.sınıf öğrencileri de şiirleriyle programda yer alarak Atatürk nesli olmanın heyecanını yaşadılar.

Programda Kocatürk Okularında her sene düzenlenen “Ata’ya Mektup Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi ve program Fen ve Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencilerinin “Uyan Atam” sunumu ile son buldu. 

Kocatürk Okulları idarecileri, “Öğrencilerimiz okulumuzdan liseye, üniversiteye gittiklerine birer meslek sahibi olduklarında da anlatacaklar Ata’mızı. Biz onları okullarımızda Atatürk Gençliği olarak yetiştiriyoruz, yetiştireceğiz de çünkü Kocatürk Okulları Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyen çağdaş bir kurumdur” dediler.

Editör: Haber Merkezi