HABER: AYŞE AKYÜZ



        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i makamında ziyarette bulundu. Karaosmanoğlu İzmir’de bulunan AK partili belediyelere moral ziyareti yaptığını belirtti. Karaosmanoğlu’na ziyareti sırasında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez eşlik ettiler. Başkan Badem ve daha önce Kocaeli Karamürsel ilçesinde görev yapan, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karaosmanoğlu ve beraberindeki belediye başkanlarını belediye girişinde karşılayarak çiçek takdiminde bulundular.

Yapılan ziyaretle ilgili olarak yerel basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

“Hakla diyarı olanın halka diyaloğu güzel olur”

İzmir’deki ziyaretleriyle ilgili olarak Karaosmanoğlu, “İzmir’de AK Partili Belediyelere ayrımcılık" yapıldığını söyledi. Karaosmanoğlu “Bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, İzmir’deki AK Partili Belediye Başkanı arkadaşlarımızı ziyaret ediyorum. Burada şunu gördüm, AK Partili Belediye başkanı arkadaşlarım kentin oluşmasında gelişmesinde çok başarılı ve sağlıklı çalışmalar yapmışlar. Arkadaşlarımı umut dolu heyecan dolu gördüm. Ben şuna inanıyorum ki; 4 yıl sonra halkın büyük bir bölümü memnuniyetlerini ifade edecekler.  Hakla diyaloğu olanın halkla diyaloğu da güzel olur. AK Parti’nin hedefi şehirlerimizin kalkınması, gelişmesi modern ve yaşanabilir şehirlerin kurulmasıdır. İzmir’de ben arkadaşlarımı umduğumdan da iyi ve bir arada gördüm.”

“Kocaoğlu rakibim değil önemli olan hizmeti görmek”

Basın mensuplarından gelen Kocaoğlu sorusunu cevap veren Karaosmanoğlu, İzmir’de partizanlık yapıldığını belirtti. Başkan Karaosmanoğlu Kocaeli’nde kendisinin CHP’li belediyelere ayrımcılık yapmadığını söyledi

. Karaosmanoğlu ; “Ben İzmir’de şunu gördüm burada partizanlık yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, AK Partili belediyelere hiçbir hizmet ve yatırım yapılmıyor. Biz Kocaeli’nde, CHP’li belediyelere ayrımcılık yapmıyoruz. Bu konuda en küçük bir ayrımcılık yapmayı düşünmedim. Burada böyle bir ayrımcılık yapılması bizleri üzdü. Bunun düzeltilmesini arzu ediyorum. Kocaoğlu rakibim değil, önemli olan hizmeti görmek. Yapılacak hizmeti ilçelerimizden bizim esirgememiz gerekiyor. Gerek alt yapı, gerekse çevrede büyük projeleri buralardan konuşturursak hiç kimse bir şey deme hakkına sahip olamaz. Ben bundan sonra bunun düzeltileceğini düşünüyorum.”

“Kocaoğlu Duygusal değerlendirme yapıyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ayrımcılık yaptığını, Kocaoğlu’nun duygusal olarak değerlendirme yapabileceğini belirten Karaosmanoğlu “2010 yılından ikinci döneminden sonra Aziz beyi ziyaret ettim. İki doğru söz söyledik diye darılacak hali yok. Siyasette bunların büyütülmemesi gerekiyor. Kocaoğlu bunları duygusal değerlendirebilir. Ama ben değerlendiremem. Burada ayrımcılık tespit ettik. Burada bir tane yatırım yok. Bu olmaz.2004 yılında ben başkan seçildiğimde 4 tane CHP’li belediye başkanı vardı, hiçbirini ayırmadım. CHP’li belediye başkanlarından ayrımcılık yapıyor dediğini duymadım. Hepsi gelir mecliste de yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederlerdi. Kocaeli’nde CHP’li Kandıra Belediyemiz var. Buraya fazla yardım yapıyorum diye AK Partili arkadaşlardan tepki aldım. 4 yıl sonra Kandıra Belediyesi AK Parti’ye geçti. Böylece verilen tepkilerin yersiz olduğunu gördük. Halk bunu gözetliyor. Bugün görmüyorsa yarın görüyor. Onun için eşitlik adalet olmalıdır. Büyükşehir baba belediyedir. Ayrımcılık yaparsak vatandaş bizi defterden siler. Biz defterden silinme niyetinde değiliz.”

“Başkanımızın tecrübelerinde istifade edeceğiz.”

Yapılan ziyaretle ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bu ziyaretin kendilerine moral verdiğini söyledi. Başkan Badem “Başkanımızla 2002 döneminden beri tanışıyoruz. O zamandan beri bize sıcak yüzünü göstermişlerdir. Belki o dönemlerde gelemedi ama bu ziyaretiyle bize moral verdi. Başkanımızın tecrübelerinden istifade edeceğiz. Birlikte çalışmalarla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunacağız.”

Yapılan ziyarette Başkan Badem, Karaosmanoğlu'na özel yapım bir hediye verirken, Kocaeli Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Badem’e bir çift Türk kahve fincanı ve Kocaeli yöresine özgü helva hediye ederek, bir fincan kahvenin 40.yıl hatırı olduğunu anımsattı.

Ödemiş'ten Kiraz'a geçti

Ödemiş ziyaretinin ardından Kiraz ilçesine geçen Başkan Karaosmanoğlu ve Başkan Badem'i burada Kiraz Ak Parti İlçe Başkanı M. Emin Avşar ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül karşıladı. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, Belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

 
Editör: Haber Merkezi