Belediye ile 2026 yılına kadar kira sözleşmesi olduğunu belirten işletmeci Mimar Nihat Koç mülkiyeti Tire Belediyesine ait olan 2 yıldızlı Otel Tirem’in ihale yoluyla satışa çıkarılmasının alıcılar açısından çeşitli hukuki sorunlara yol açabileceğini söyledi

Koç Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nihat Koç, 1997 yılından buyana, işletmeciliğini üstlendikleri Otel Tirem’in, belediye tarafından düzenlenen satış ihalesinde ortaya bazı hukuki sorunlar çıkabileceğini söyledi. Tire Belediyesi ile 2026 yılına kadar kira sözleşmeleri olduğunu hatırlatan Koç, mülkiyeti, Tire Belediyesine ait olan 2 yıldızlı otelin yaşanan hukuki süreçte mevcut alıcıları da mağdur edebileceğini öne sürdü.


 

3 yıldızlı olacak

2011 yılında belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda otele bugüne kadar toplam 725 bin lira yatırım yaptıklarını ifade eden Koç, “İşletim haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Şimdi ise ‘oteli satışa çıkaracağız, boşaltın’ diyorlar. Aylık, 7 bin 620 lira belediyeye kira ödüyoruz.  2015 yılında Tefe- Tüfe oranında kira bedelinde yüzde 10 artış sağlanacak. Şehrimizin en gözde mekânlarından biri olan Otel Tirem’in, dış sıvası, boyası, elektrik tesisatı, ısıtma, soğutma sistemleri, aydınlatma ve dekoratifine yükümlülüklerimiz çerçevesinde gerekli yatırımları yaptık. Yatak sayımızı 70’ten 80’e çıkardık. Kısa süre sonra 3 yıldızlı tesis olacağız. Belediye ise benim yaptığım binlerce liralık masrafı yok sayarak, oteli satışa çıkarmak istiyor. 2011 yılında alınan meclis kararıyla 15 yıllık kiracılığım kabul edildiği halde, 03.12.2014 tarihinde gerekçesinin ne olduğu bile belli olmayan yeni bir meclis kararıyla önceki karar iptal edildi. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

Yasal süreç başlayacak

Belediye’nin, keyfi, yasal olmayan ve haksız uygulamaları karşısında önce Bölge İdari Mahkemesi’nde, ardından da kiracılık durumunun devam etmesi ve sık sık taciz edilmemiz nedeniyle Sulh Hukuk Mahkemesi’nde ayrı ayrı davalar açarak, hukuki süreci başlatacağını belirten Mimar Nihat Koç, “Yasal haklarımı sonuna kadar koruma mücadelesi vereceğimi herkesin bilmesini istiyorum. 7 Ocak’ta düzenlenecek ihalede oteli satın alan kişi aynı zamanda benim haklarımın da tarafı olacak. Yaptığımız tüm masrafları yeni sahibinden talep edeceğim gibi, önümüzdeki 12 yılın ortalama işletme gelirini de yasal olarak isteme hakkına sahip olacağım. Satıştan uğrayacağım ekonomik zararlardan belediye encümeni, belediye meclisi ve üyeleri ile oteli satın alan kişi sorumlu olacaktır. Belediye bu güne kadar yasaları ve mevcut mahkeme kararlarını dikkate almıyor. Bu yüzden tesisi satın almak gibi bir niyetimiz olmamasına rağmen, toplam 6 milyon 175 bin lira muhammen bedelle gerçekleştirilecek ihaleye gireceğiz. Sadece ihaleye katılan alıcılar tarafından mevcut durum bilinsin istiyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Dilek Ayvalı

 

 

Editör: Haber Merkezi