Kiraz’ın 92 Kurtuluş Yıldönümü büyük bir coşkuyla kutladı. Kiraz’ın 92 yıldönümü Kurtuluş etkinliklerine Kiraz Kaymakamı Metin Demirel, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Kiraz Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Bozdağ, Kiraz İlçe Emniyet Müdürü Uğur İhsan Azap, CHP İzmir Milletvekilli Hülya Güven, MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş, İl Başkan Yardımcıları, Kiraz Belediyesi Belediye Meclis üyeleri, MHP Belediye Meclis Üyeleri Derya Coşkun, Kudret Özdamar, Eski İzmir MHP Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer katıldı.

Sabah saat 11.00’de Kiraz Belediyesi önünden başlayan korteje önde İzmir Büyük Şehir Belediyesi orkestrası eşlik etti. Kortej yürüyüşü Şehit Birol Uysal parkında son bulmasının ardından, burada düzenlene tören saygı duruşu ve istiklal Marşının söylenmesin ardından Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla devam etti.

            Açılış Konuşmasını Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçırak Şengül yaptı. Şengül “ Özgürlük ve Bağımsızlık tutkusu ile yakılan Kurtuluş Savaşı meşalesi kıvılcımlarından biri 1 Eylül 1922’de İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 92 Yıldönümü olan bu büyük gün kutlu olsun. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 1 Eylülü sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Kuva-yi Milliye efelerine bu topraklar için canını veren atalarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Yurtta Barış; Cihanda Barış” vecizesi ile sözlerimi noktalarken bayramınızı kutluyorum.”

Şengül’ün konuşmasının ardından Tire Halk eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi tarafından Ege yöresi halk oyunları gösterisi sunuldu. Ödemiş İlk kurşun efeleri derneği tarafından görsel bir şölene dönüştürülen yöresel efe oyunları izleyenler tarafından büyük alkış topladı.

Nazilli Kuva-i Milliye Efeleri tarafından Kiraz Kaymakamı Metin Demirel’le kalpak hediye edilirken, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar ’ada Halı dokuma Türk Bayrağı hediye edildi. Efelerin gösteresinin ardından 37 çocuk belediyenin düzenlediği organizasyonla sünnet yaptırıldı. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçırak Şengül tarafından çocuklara birer çeyrek altın takıldı.

Gündüz yapılan etkinliklerin ardından akşam Saat 21.00’de Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin eşsiz eserleri ile Kirazlılar coşkulu bir gece yaşarken heyecan saat 22.00 gibi doruğa ulaşarak ünlü sanatçı Mehmet Erdem ve Hüsnü Şenlendirici eşliğinde doyumsuz bir akşam yaşadılar. Kurtuluş etkinlikleri gece saat 24.00’de Havai fişek gösterisi ile son buldu.



HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi