Alınan bilgiye göre, sağanakla birlikte etkili olan dolu nedeniyle ilçeye bağlı Haliler, İğdeli, Akpınar, Sarıkaya, Çayağzı, Sırımlı, Gedik, Tek Bıçak ,Kaleköy mahallelerinde ekili alanlar ve bahçeler büyük zarar gördü. Özelikle salatalık mevsimini yaşandığı  mahallelerden Kale köyde büyük hasar meydana geldi. Günlük yaklaşık olarak fabrikalarla sözleşmeli turşuluk 10 ton kornişon salatalık üretimi yapan mahallede 150 hektar alanda ekili salatalıklar telef oldu.

Konuyla ilgili olarak Kale Köy Muhtarı Durmuş Seçkin ; “Köyümüzde geçtiğimiz akşam saat 19.30 ile 20.00 arasında kuvvetli bir dolu yağışı oldu. Yağan dolu yaklaşık 30 kişinin turşuluk salatalık ekimi yaptığı tarlalardaki %85 alandaki salatalıkları öldürdü. Yaklaşık 150 dekar alanda ekilen ürünlerimiz doludan zarar gördü. En çok kornişon salatalık ve zeytin ağaçlarında zarar gördü. Zarar gören kornişon salatalıklarımız fabrikalarla sözleşmeli olarak üreticilerin ektikleri salatalıklardır. Bu ekime güvenerek vatandaşlarımız bankalara borçlandılar ama bu doğal afet vatandaşlarımızı zor durumda bıraktı. Yaşanan olayın ardından Kiraz İlçe tarım müdürümüz ziyaret ederek hasar tespit çalışması yaptılar. Müdürümüz de %100 zararımız olduğunu belirtti. Bunların yanında İzmir Büyükşehir  Belediyesine bağlı ekiplerde gelerek incelemelerde bulundu. Biz tarım bakanımızdan konuyla ilgili olarak yardım bekliyoruz. Bizim köyümüzle birlikte 8-9 köyde zarar gördü” dedi.

Mahalle sakinlerinden Murat Seçkin ve Gökhan Güney’de yaşamlarını çiftçilik yaparak sürdürdüklerine belirterek, devletten yardım beklediklerini belirtiler.Kiraz ‘da İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri  ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tarlalarda hasar tespit çalışması yapıldı.

Editör: Haber Merkezi