HABER: NAZİF HARUPÇU


Kiraz Belediyesince bu sene ikincisi düzenlenen Kiraz festivali Pazar günü saat 12.00’de  Kiraz Belediyesi önünden başlayan kortej yürüyüşüyle ile start aldı. Kortej Ödemiş Halk Eğitim mehteran takımının konseri ile tören alanına kadar devam etti. Kiraz festivalinde tam şenlik havası yaşandı. Kortej ’de Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar’ı Eski AK Parti İzmir Milletvekilli Rıfat Sait, AK Parti İzmir Milletvekilli Nesrin Ulema, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Ak Parti Kiraz İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar, Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, Ak Parti Milletvekili adayı Mehmet Bayındır, AK Partili belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar yer aldı.

Kiraz festivaline geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Kiraz Belediyesi Koru otelde kamp yapan Woswosçular da araçları ile katılarak renk kattılar. 

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül yaptığı açılış konuşmasında şunlara değindi. Şengül ; “Kirazlı üreticinin alın terinin emeğinin karşılığını biraz daha yükseltmek için çalışıyoruz. Festivalimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Üreticimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gelecek yıllarda festivalimizin etkinliği daha da artarak sürecek” dedi.

Törende, Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü mehteran bölüğü konser verdi. Ardından, Kiraz Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Üsküp yöresine ait halk oyunları sergilendi. Woswos grubu Üsküp oyunlarının müziklerinin ritmine kendilerini kaptırarak sahne kenarından dans etmesi festivalde ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Menderes Havzası’nı suyla buluşturmaya devam ediyoruz

AK Parti İzmir Milletvekilli Nesrin Ulema ; “Türkiye’nin her yerinde Kiraz festivalleri yapılır. Ama bizim zaten adı da Kiraz olan bir ilçemiz var. En güzel Kiraz festivali Kiraz ilçemize yakışır dedik. Bundan sonra Kiraz halkımızla birlikte festivalimizi her yıl yapmaya devam edeceğiz. Bu festivale sahip çıkarak Kiraz’ın tanıtımı için çalışacağız. Kiraz ilçemiz bizim her zaman gözbebeğimiz oldu. Kiraz İlçemize başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘a Ahmet Davutoğlu’na burada bir kez daha teşekkür ediyorum.13 yılda çok önemli yatırımları hayata geçirdik. Küçük menderes havzasının verimli topraklarını su ile buluşturulmasını sağladık. Tarım ve hayvancılık alanında desteklerimizle çiftçilerimizin yanında olduk. Kiraz’ı duble yollarla buluşturmak için Torbalı Kiraz yolunu hayata geçirerek çalışmalarını başlattık.” şeklinde konuştu. Ardından festivalin açılışı kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol açılan stantları gezerek esnaflara hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyaretlerin ardından festival ikramlar ve en iyi kiraz yarışmasıyla devam etti.

Kiraz festivalinde, Kiraz Yarışmasında; Tombullar Mahallesi’nden Yaşar Gülerer birinci, Tombullar Mahallesi’nden Serkan Kargı ikinci, Olgunlar Mahallesi’nden Mustafa Battal üçüncü oldu.

Akşamına da Kiraz yarışmasında dereceye girenlerin plaketleri, ardından Nergis Tozar konseri ve son olarak da ünlü sanatçı İntizar’ın sahne aldığı konser ile festival sona erdi.

Editör: Haber Merkezi