Kiraz ilçesine bağlı Dokuzlar Mahallesi Cami Temel Atma Töreni yapıldı. Törene Kiraz Müftüsü Yakup Şener, Beydağ Müftüsü Mustafa Karaman ve Dokuzlar Köyü halkı katıldı. Tören'de Kiraz ve Beydağ müftüleri tarafından Kuran'ı Kerim ve dualar okundu.

Beydağ Müftüsü Mustafa Karaman, " Bu eser Allah rızası için yapılıyor. Hiç bir karşılığı yoktur. Ahirete yönelik yapmış olduğunuz bir yatırım bunlar, sevap ve mükâfat cennette bir köşk inşa edilir. Allah(c.c) tarafından bizlere şunu öğretiyor; birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Ne mutlu ki sizlerle burada toplandık. Erkek ve bayan kardeşlerim hep beraber Allahü Teâla’nın, Beytullahın bir şubesi olan bir caminin temelini atacağız. Tabii bu eserler kolay olmuyor. Zaten cennette gitmekte Cemalullahı da müşerref olmak kolay olmuyor. Kolay da olmayacak ve alın teri dökülecek.

Çalışmamız gayret göstermemiz gerekiyor,  sevdiğimiz şeyleri infak etmemiz gerekiyor.

Allahü Teâla (c.c), sevdiğiniz şeylerden infak etmezseniz cennette giremezsiniz buyuruyor. Biz Müslümanlar olarak müminler olarak birlik ve beraberliğimizin dirlik ve güzelliğimizin sembolü olan bu camileri üzerlerine hutbeler yapıyoruz. Yanlarına minareler yapıyoruz, tüm bunlar bizim inancımızın mühürü olarak ve sembolü olarak bu topraklara dikmiş olduğumuz bu eserler elbette ki; bizler için çok önem arz ediyor.

Muhterem kardeşlerim, Cami kelimesi Cemevi manasına geliyor. Kim olursa olsun erkek, bayan, çocuk, okuyan ya da okumayan olsun ne olursa olsun müminse Müslümansa oraya girecek. Cuma, bayram namazlarını kılacak ve yine orada tövbe edecek, namaz kılıp dua edecek. Günümüzde artık camiiler çok yönlü sosyal tesislerle birlikte yapılıyor. Allahü Teâla bu hayrınızı kabul eylesin, bu girişiminizin sonucunu hayırlı eylesin çünkü başlamak bitirmenin yarısıdır. Allah u Teâlâ yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Konuşmaların ve duaların ardından kurban kesildi ve caminin temeli törenle atıldı.

HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Editör: Haber Merkezi