KİRAZ’A 75 YATAKLI YENİ DEVLET HASTANESİ

İzmir iline 145 km mesafe ile en uzak ilçe olma özelliğini taşıyan Kiraz ilçesi, uzun yıllardır mağdur olduğu kamu yatırımlarından bir yenisini daha vatandaşlarına kazandırdı. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar`ın yoğun temas ve girişimleri sonuçsuz kalmadı ve bu girişimler sonucunda Kiraz halkına 75 Yataklı yeni Devlet Hastanesini kazandırılarak kamunun gücü ve etkinliği Kiraz`da bir kere daha hissedildi.

2016 YILI İKİNCİ DÖNEM YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

75 yatak kapasiteli olması planlanan yeni Kiraz Devlet Hastanesi`nin inşaat ve yapım çalışmaları, Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Daire Başkanlığı`nca 2016 yılı ikinci dönem yatırım programına alınarak, İzmir`in en uzak ilçesi olan Kiraz`ın kanayan yaralarının en büyüğü de giderilmiş oldu.

BÜYÜKŞEHİR STANDARTLARINDA KALİTELİ SAĞLIK HİZMETLERİ GELİYOR

Kiraz ilçesine girişte okka taşı mevkiinde mülkiyeti Kiraz Belediyesine ait 280.000 m2 tarla vasfında bulunan alan içinden 50.000 m2 75 yataklı  Yeni K.D.H Sağlık tesisi alanı olarak Belediye meclis kararı ile, Sağlık Bakanlığına yer tahsisi Kiraz Belediye Başkanlığınca sağlandı. Hastanede tek yataklı konforlu  özel odalar, 3 ameliyat salonu, yoğun bakım, 40 cihaz kapasiteli diyaliz merkezi,  Heliport  nakil alanı, 18 poliklinik doğum salonları 1200 m2 kapalı alanı olan, son teknoloji cihazlarla donatılmış modern bir sağlık tesisi kazandırılacak. Konumu itibariyle Kaymakçı kapalı cezaevine , Ödemiş Organize Sanayi Bölgesine ve Kiraz çevre yolu üzerine konuşlanacak olan yeni hastanede ulaşımda rahatlık sağlaması amacıyla karşılıklı iki ring aracı servisi sağlanacak.

VATANDAŞ ODAKLI HİZMET ANLAYIŞI İLE

52 mahallesi 158 mezrası yaklaşık 45.000 bin yerleşke nüfusu ile oldukça dağınık bir coğrafyaya sahip olan, 60 km gibi uzak mesafelerde köyleri bulunan Kiraz ilçesinde yaşayanlar , Doğum hastalarında, Çocuk hastalarında, yaşlı hastalarda uzak yollarda mağduriyet yaşadıkları dönemden bu günlere sağlığın değişen yüzü ile birlikte vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile tanışacaklar.

BAŞKAN ÖZÇINAR SAĞLIK KONUSUNDAKİ HASSASİYETİNİ ORTAYA KOYUYOR

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, göreve başladığından beri sağlıkla ilgili bir çok destek projeleri ile alakalı olarak yaptığı çalışmalar ışığında vatandaş odaklı çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Mevcut 30 yataklı Devlet Hastanesi`nin  hekim sayıları artırılarak ameliyatlarda ve yatan hastalarda ihtiyaç duyulan tedavilere ulaşması sağlandı. Hastaneye ulaşımda zorluk yaşayan vatandaşların hizmetine Kiraz Belediye Başkanlığınca Hasta nakil ambulansı ve 14+ 1 taşıma kapasiteli  servis aracı temin edilerek Kiraz Devlet Hastanesi Hasta nakil ambulansları ile birlikte en ücra köşede yaşayan vatandaşların hizmetine sunuldu. Diş protez hizmetini Hastaneden alan ve Cevizli köyünde yaşayan  yaşlı teyzenin hastaneye gelecek kudreti ve gücünün olmadığını beyan etmesi üzerine, protezleri Kiraz Belediyesi Evde sağlık  ekiplerince evine götürülmek kaydıyla vatandaşların sevgisini kazandı. Kiraz Belediyesi, aynı zamanda Kiraz Devlet Hastanesi ile bir çok ortak sağlık projesinde birlikte çalışmalar yaparak, en uzak köylerde mağdur, mazlum hizmete ihtiyacı olan, ancak ulaşamayan bir çok vatandaşın ayağına kadar gidilerek bir çok uzman hekim eşliğinde Belediye Başkanlığı organizasyonları ile Kirazlıları hizmetle buluşturmaya devam ediyor.

 

"BU PROJEYE VESİLE OLMAKTAN ÖTÜRÜ MUTLU VE GURURLUYUZ"

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, elde edilen bu büyük başarı ile alakalı olarak; "Şirin ilçemiz Kiraz`ın yıllardan öte gelen kronik sıkıntılarının başında sağlık gelmektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana sağlık konusunda çok fazla adım attık. Bu adımlar arasında en önemlisi belki de mevcut 30 yatak kapasiteli devlet hastanemizin, modern tıbbi teknolojilerin doğru ve verimli lojistik imkanlar kullanılarak kapasitesinin arttırılmasıydı. Sadece kapasite arttırmak da yeterli bir çözüm olarak gözükmüyordu. Merkeze 145 kilometre uzaklıkta yaşayan Kirazlılar, sağlık konusunda kendi kendisine yetebilecek kapasitede bir tesis hak ediyorlardı. Kirazlı vatandaşlarımız için bulunduğumuz girişimlerin sonuç vermesi bizim için de çok sevindirici. Çünkü Kirazlı vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık ve bizler de vatandaşlarımızın en temel hakkı olan sağlık konusunda vatandaşlarımızın hak ettiğini almalarında vesile olma gururunu yaşıyoruz. Bu bağlamda inşaatı ve yapımı Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Daire Başkanlığımızca onaylanan yeni Kiraz Devlet Hastanesi`nin şimdiden tüm Kiraz`a hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Editör: Haber Merkezi