NAZİF HARUPÇU 

Açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kiraz Kaymakamı Metin Demirel, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Cumhuriyet savcıları Ömürhan Dur ve Çağdaş Topgül, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Toprak,“ Bu güzel ilçemizde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Kiraz adı gibi güzel bir ilçemiz. Hem kirazı seviyoruz hem kirazlıları seviyoruz. Hem çocuklarımızı seviyoruz ve diyoruz ki Allah her türlü beladan, kazadan uzak bir şekilde çocuklarımızla geleceğe bir ve beraber olarak çıkmamızı sağlasın. Devletimizin, Bakanlıklarımızın, İlçe Kaymakamımızın himayesinde ve önderliğinde yerel yönetimlerimizin değerli çalışma arkadaşlarıyla birlikte güzel çalışmalardan bir tanesi olan Gençlik Merkezi ve Çocuk Evi’nin birazdan açılışını yapacağız. Buradan Çok Programlı Liseye ve Anadolu Lisemize gideceğiz. Orada gençlerimiz için okul bahçesinde bir spor alanı oluşturuldu.  Spor alanının gençlerimiz için hayırlı olmasını dilerim. Daha sonra spor salonuna gideceğiz açılışını henüz yapmadık ama bahçe düzenlenmesi için kaynak aktarıldı. Orada güzel bir mekân oluşturuldu ona da göz atmış olacağız. Spor salonunun yanında sentetik futbol sahası bitmek üzere o da güzel bir şekilde Kirazlıların ve Kirazlı gençlerimizin spor altyapısına katkı sağlayacak şekilde hizmete sunulur diye düşünüyorum. Buraya daha önce geldiğimde birlikte Haliller köyüne gitmiştik. Orada da bir ortaokul ve ilkokulumuzun yapımı tamamlanmış gibi görünüyor. 2014-2015 eğitim öğretim dönemine okullarımızı da açarız. Ayrıca bir imam hatip ortaokulunun da yapımı devam etmektedir. 16 derslikli okulun bahçesine de öğrenci pansiyonu yapmış olacağız. Devletimiz var olduğu sürece Devletimizin imkânlarını ve alınan vergilerle, o alın teriyle oluşturulan değerleri her yer gibi Kiraz’a da aktarmaya devletimiz devam edecek. Değişik kanallarla bu hizmetler ortaya çıkacak. İnsanımızın mutlu, sevgi içerisinde yaşaması için öğrencilerimizin çıkardıkları eserlere biraz önce baktık, mutlu olduk. Biz istiyoruz ki tüm hanımlar, tüm erkekler,  tüm çocuklar, tüm gençlerimiz mutlu yaşasınlar, iyi eğitim alsınlar, donanımlı olsunlar, ayakları üzerinde durabilecek şekilde geleceğe emin bir şekilde yürüsünler. Her türlü olumsuzluktan zararlı yerlerden uzak dursunlar, buradaki çocuk merkezinin anlamı da bu. Gençlerimiz dışarıda olacaklarına gelsinler bu güzel kurum içinde burada vakit geçirsinler, kütüphaneden kitapları alsınlar, okusunlar bilgi dağarcıklarını arttırsınlar. Çocuk oyun alanı var orada güzellikler içerisinde oynasınlar.

Çocuklarımıza dikkat edelim gönlünüzde ve yüreğinizde çocuklarınızın ne derece yer tuttuğunu biliyorum onda hiçbir şüphe yok. Ama çocuklarımızı yine de kontrol altında tutmakta iyi bir şekilde yönetmekte fayda var. İnternet aracılığıyla gelen birçok olumsuzluklar var. Koruma görevini yapma noktasındayız onun için siz anne ve babalara çok teşekkür ediyorum, gösterdiğiniz bu dikkat ve özenden dolayı. Bu güzel eserin ilçemize kazandırılmasında katkıları olan İlçe Kaymakamımıza çalışma ekibine ve tüm katkı sağlayanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gençlerimiz ve ilçemiz için hayırlı olsun tüm hizmetlerle birlikte bu hizmetinde ilçemize ilimize Kirazlılara hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

Kiraz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterisi ile Kiraz Çocuk ve Gençlik Merkezi açıldı. Kurdele kesiminden sonra Kiraz Çocuk ve Gençlik Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Toprak daha sonra buradan ayrılarak Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Lisenin bahçesinde oluşturulan çok amaçlı spor alanının da açılışını yaptı. Daha sonra ilçede yapımı tamamlanmak üzere olan sentetik futbol sahasında ve kapalı spor salonunda incelemelerde bulundu. Burada gördüğü eksikliklerin bir an önce tamamlanması için ilçe Kaymakamı Metin Demirel ve ilgili bürokratlara talimat verdi.

 

Editör: Haber Merkezi