Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan üniversitelere giden Türkiye’den binlerce, Ödemiş’ten de onlarca öğrenci bulunurken,

Kıbrıslı öğrencilerde Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerin yanı sıra

Ödemiş’i de tercih ediyorlar.

Lefkoşa’dan Ödemiş’e Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu, Süt ve Ürünleri Teknolojisi bölümüne okumaya gelen Makbule Durmaz ve yine Lefkoşa, Cihangir’den aynı bölümde okumaya gelen Nezihe Aktaş 2 yıllık okullarını tamamlayarak mezuniyet belgelerini aldılar.

Mezuniyet törenine Makbule Durmaz’ın babası Cuma Durmaz ve annesi,

Nezihe Aktaş’ın mezuniyet törenine de baba Ahmet Aktaş ve annesi de katılarak bu mutlu günlerine ortak oldular.

Ödemiş’te bir basın mensubu olarak Kıbrıslı hemşerileri Nazif Harupçu karşılaşan aileler, Ödemiş’te birkaç gün kalacaklarını ve Kıbrıs gibi Ödemiş’in de havasının sıcak ve insanlarının da güler yüzlü ve samimi olduklarını dile getirerek burada yabancılık hissetmediklerini dile getirdiler.

Ödemiş Meslek Yüksekokulu Yönetim Koordinatörü Taner Öcel’de şunları söyledi, “Bu iki öğrencimiz bizim verdiğimiz bilgilerin dışında, kendilerini çok iyi yetiştirdiler. İddia ediyorum ki, öğrencilere ders verecek kadar bilgi ve beceriyi kazandıkları için de kendilerini kutluyorum.  2014-2015 eğitim yılında da Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulumuza Kıbrıs’tan daha fazla öğrencinin gelmesini bekliyoruz” dedi.

 NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi