Ödemiş Belediyesi’nce hazırlık çalışmaları tamamlananKatı Atık Düzenli Depolama Tesisi” yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yardım talep edileceği bildirildi.
Küçük Menderes Havzası Çevre ve Alt Yapı Hizmetleri Birliği encümen toplantısı, Birlik Başkanı Bekir Keskin’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vereceği hibe ve bu işlemleri yapmak üzere yetkili üye belirlenmesi konusu görüşüldü.
Ödemiş Belediyesi’nce hazırlık çalışmaları tamamlanan ve Türkönü köyü Yelaldı mevkiindeki 65 bin m2’lik alanda yapılacak Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Uygulama Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 17 Ağustos 2011 tarihinde onaylanmış ve Birlik Meclisi’nin 22/11/2011 tarih 17 sayılı kararı ile ortak hizmet projesi olarak yapılmak üzere ihalesi 5 Mart 2012 tarihinde yapılarak sonuçlanmıştı.
Toplantıda, Küçük Menderes Havzası Çevre ve Alt Yapı Hizmetleri Birliğince 3 milyon 228 bin 265,24 TL olarak imzalan sözleşme bedeli, birliğe bağlı üye belediyelerin kısıtlı bütçe imkanları nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na hibe kredi başvurusu konusunda görüşmeler yapıldı. Encümen üyeleri, yardım konusundaki başvuru ve diğer tüm işlemleri yapmak üzere Birlik ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e yetki verilmesi konusunda karar aldı.
Ödemiş, Beydağ ve Kiraz ilçeleri olmak üzere, 10 belde ve 147 köyün faydalanacağı Düzenli Katı Atık Çöp Depolama Alanı ile vahşi depolama sisteminden vazgeçilerek, Pabuçcu Göleti ve Menderes kıyısındaki tarım ve yerleşim alanlarına çöp dökülmesinin sona ereceği kaydedildi.
Editör: Haber Merkezi