HABER: YÜKSEL BALCI

Özel İdareye ait Bozdağ Kayak Tesisleri, Büyükşehir yasası gereğince, Orman Bölge Müdürlüğü’ne devredilmişti. 2013 yılında Çığ düşmesi nedeniyle, iki yıldır kapalı olan Bozdağ kayak tesisleri, bir süre önce 29 yıllığına ihaleye çıkarılmıştı.     

İhale için 4 teklif verildi.  Ancak, bu konuda bir sorun yaşandı. Teleferik ile Bozdağ Kayak tesislerinin birlikte ihale edilmediği gerekçesiyle, ihale iptal edildi. Bozdağ tesisleri ve teleferiğin birlikte ihaleye çıkarılması için yeni bir ihale daha yapıldı.

Bayındır Orman İşletme Müdürlüğünde 19 Ekim 2015 günü yapılan ihale sonucu,  tesisler yıllığı 115 bin lira ile Kuşadası’ndan bir işletmecide kaldığı açıklandı.  İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü Tacettin Coşkun, firmanın ismini bilmediğini ve ihaleye kaç firmanın katıldığı hakkında bilgisi olmadığını söyledi.    

Serdar Değirmenci’den eleştiri

Öte yandan bizi telefonla arayan İl Genel Meclisi eski Başkanı Serdar Değirmenci bu konuda bir eleştiri getirdi.

“Biz orayı İzmirliler karlar tanışsın, kayak yapsın diye kurduk. Mesela, ağaçlandırma için 350 bin TL harcadık. Bozdağ’ın iklimine uygun bitkiler yetiştirdik, diktik. Kira bedeli, bizim ağaçlandırma masrafını bile karşılamıyor. Sudan ucuz gitmiş.”

                                           

Editör: Haber Merkezi