Ödemiş Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, Ödemiş Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

Ziyarete, Beraberinde birim amirleri Derviş Dağ ve Ali Eşit ile Toplum Destekli Büro Amirliği polisleri katıldı.

Ziyarette, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Ödemiş Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan şunları söyledi, “Perşembe günü öğle saatlerinde Belediye hizmet binası önünde motosiklet kazası meydana geldi. Bazı muhtarlarımız Mobese kameraları ile ilgili serzenişte bulunmuşlar.  Mobeseler sadece ceza kesmek için mi kuruldu diye.  Bizim ısrarla kask takmayanlara ceza yazmamızın sebebi de bu. Vatandaşların can ve mal güvenliği için kask takmak çok önemli.  İşte bugün meydana gelen motosiklet kazasında 17 yaşındaki gencimiz ağır şekilde yaralandı. Yanında kask olmasına rağmen takmamış. Alt tarafı 40-50 liralık kask ve bunu takmış olsaydı, başından ağır darbe almayacaktı.

Trafik kuralı ihlallerine ceza var

İnsanlara kask takın derken biz, insanların meydana gelen kazalarda başından ağır darbe alarak yaralanması veya ölmesinin önüne geçmek istiyoruz ve Israrla üzerinde duruyoruz.

Kasksız motosiklete binmeyin diye. Motosiklet üzerinde iseniz hayati tehlikeniz söz konusu.

En azından bisiklet kaskı alın. Başınızı darbeden koruyacaktır. 20-30 liralık bir şey. Yazın açık olan ve başınızı koruyacak bir şey olsun.

İnsanlar ne derlerse desinler, Mobese kameralarından kasksız gördüğümüz motosikletlere ceza yazmaya devam edeceğiz. Ta ki; İnsanlarda bu alışkanlık haline gelinceye kadar.

Mobeselerden fail çok çıkardık

Mobese kameralarından faili meçhul öyle çok olay çıkardık ki, Öyle işimize yarıyor ki; Örneğin dün akşam dün motosiklet hırsızlığı oldu ve şahsı bulduk.  Kameralar olmasaydı, bulma şansımız daha zor olacaktı. Mobese kamera sistemimiz çalışıyor. Birçok noktayı rahatlıkla izleyebiliyor herhangi bir olayda anında müdahale edebiliyoruz. Bazı noktalara güçlendirme amaçlı ilave kameralar koyduk. Sanayi sitesi içinde yeni yatırımlar yapıyoruz. Sanayi esnafımızın da güvenliğini en iyi şekilde korumaya çalışıyoruz.

89 kameramız var, İmkânımız olsa daha fazla kamera koyabilsek.  Son zamanlarda hırsızlar kameraların olduğu bölgelere yaklaşamıyorlar. Neden, Kayıt altına girince yakalanmayayım diye.

Kameraların olduğu bölgelerin etrafındaki evlere bile girmek istemiyorlar. Son zamanlarda birkaç kez hırsızlık olayı yaşadık ve bu hırsızlığı yapanlar hala aramızda olabilir. 2 grup tespit ettik gruplar 3’er kişiden oluşuyor bir tanesi araçta diğeri aracı görebilecek noktada diğeri de hırsızlık yapma noktasında oluyor. İlçede nerede polis var, nerede kamera var nerede hırsızlık yapabilirim bunları tespit ediyorlar.

Son zamanlarda Beşerli gruplar halinde geliyorlar. Şimdi de yaşı küçük çocukları kullanmaya çalışıyorlar. Son aldığımız 2 olayın faillerinde, bir grupta 15 yaş altı çocukları kullanıyorlar” dedi.

Bankalar caddesini açık tutmaya çalışıyoruz

Ödemiş’te trafik ve otopark problemi de en çok şikâyet edilen konulardan bir tanesi halinde birçok kavşakta başta bankalar caddesi olmak üzere birçok noktada trafik problemi var. Aracı ile işi olmayan vatandaşlarımızı özverili davranmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda ekiplerimiz de sürekli olarak trafiği kontrol etmeye çalışıyor” 
Editör: Haber Merkezi