TESUD Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka şubesi tarafından düzenlenen Ödemiş Birgi ve Gölcük gezisi için cumartesi günü Ödemiş’e gelen Emekli Komutanlar ve Eşleri ilk olarak ÖYKAM (Ödemiş Yıldız kent arşivi ve müzesi) ni ziyaret ettiler. ÖYKAM yetkililerinden bilgiler alan grup müzeye hayran kaldılar.
TESUD Karşıyaka şube Başkanı Emekli Tuğamiral Turgay Erdağ ve Başkan yardımcısı Emekli Kurmay Albay Mücahit Erakyol ve beraberindeki 40 kişilik grup Ödemiş’in meşhur kebabını, yedikten sonra Ödemiş Pazarını dolaştılar. Misafirlere Emekli Kurmay Albay Mücahit Erakyol ’un kardeşi Melih Erakyol ’da eşlik etti. Grup daha sonra Birgi’ye hareket ederken, Emekli Komutanlar ve eşleri Çakırağa Konağı ve Ulu Camiyi gezdiler. Kısa bir Birgi turunun ardından Gölcük’e hareket eden grup havanın güzel olmasıyla birlikte Gölcük Gölünün tadını çıkardılar. 
TESUD Karşıyaka şube Başkanı Emekli Tuğamiral Turgay Erdağ;  
“Profesyonel tur rehberimiz Sabri Bey ve Ödemiş’li olması nedeniyle doğal tur rehberimiz Mücahit Erakyol ’un verdikleri muhteşem bilgilerle ve olağanüstü eğlenceli fıkralarla Ödemiş’e geldik. Ödemiş’in "Kadınlar Pazarı, Töngül pidesi, Kestanesi, Nohut mayalı peksimeti Tulum peyniri, Kuş sarayı, Ödemiş’e gelmişken, kebabından yemeden olmazdı elbette, Ödemiş’in Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi de muhteşem, Bayıldık, Birgi ise anlatmakla bitmez, Her köşesinden tarih ve güzellik fışkırıyor. Çakırağa Konağı’na hayran olduk. Gelmişken Gazi Umurbey ’in anıtını da ziyaret ettik, atamız büyük denizciye minnet duyarak… Bize zaman yetmedi elbette, yine gelmeye karar vererek ayrıldık aklımızda muhteşem Çakırağa Konağı, kestane, incir ve cennet elması kurusu ile gölcük olağanüstü bir güzellik sundu bize, ruhumuzu dinlendirdi. A Tepesi” bize de “Aaaaa!” dedirtti… Göl kenarında çay içtik, içimizi ısıttık, Tarçınlı, ayvalı ve zencefilli pestili tattık, tadı damağımızda kaldı. Yeniden Karşıyaka’ya vardığımızda tatlı bir yorgunlukla, en kısa zamanda yeniden buluşmak üzere söz vererek birbirimizden ayrıldık” dedi.

Editör: Haber Merkezi