HABER: TOLGA KIZGIN

Ödemiş’in Hastane Caddesinde ve Hürriyet Caddesinde, yayalar için yapılan kaldırımların, esnaf tarafından işgal edilmesi ve sürücüler tarafından caddelere de gelişi güzel araçların park edilmesi vatandaşları artık çileden çıkardı.

“Esnaf işgal sınırına uymalı“
Ödemiş’in merkez bölgelerinde sokağa çıkan vatandaşlar kaldırım yerine caddeyi kullanırken, özellikle iki sıra ve bazı yerlerde çift tarafa hatta köşe başlarına çekilen araçlar da trafik akışını olumsuz etkiliyor. Yaşanan sıkıntıya çözüm üretilmemesine tepki gösteren vatandaşlar, yayalar için yapılan kaldırımların biran önce esnafın işgalinden, ana caddelerin de park etmiş araçlardan temizlenerek kurtarılmasını istiyor. Bazı işletmelerin satmak için dükkân önüne çıkarttığı ürünler vatandaşların geçiş hakkını kısıtlıyor. Yer işgali sınır çizgisi belirleyen, belediyenin belirlemiş olduğu sınırlamayı geçmemesi gereken esnaf ise haftalık ve aylık ücret ödediklerini; bu ücret dâhilinde ürünlerini çizgiyi aşmamak suretiyle dükkânının önüne çıkarttığını belirtiyor.

“Kaldırımlar esnafın işyeri sergisi mi?“

Havaların sıcak olması nedeni ile akşamüstü saatlerinde vatandaşların alış verişe çıkması, çalışanların işe veya eve gitmesi, gençlerin yürüyüş yapması, kaldırımları dolduruyor. Bazı işletmelerin önünden rahatça geçemediğini belirten vatandaşlar ise kaldırımlardan oldukça şikâyetçi olduğunu söylüyor. Vatandaşlar ailelerin bebek arabası ile kaldırımlarda rahatça yürüyemediğini, bazı durumlarda kaldırımlardan caddeye inmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Ödemişte yıllardır kaldırım ve otopark sorununun olduğuna dikkat çekiyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar esnafın işyeri sergisi haline gelmiş duruma geldiğini söyleyen halk Zabıta Ekiplerinin daha dikkatli çalışmasını istiyor.
‘’Bu ayrıcalık son bulsun’’

Ödemiş’te esnafa tanınan bu ayrıcalığın artık son bulmasını isteyen vatandaşlar, “Esnaflar kaldırıma eşyalarını dizerek yayaların geçişini engelliyor. Hürriyet Caddesinde otopark olmasına rağmen karşılıklı oto parklar trafik akışını engelliyor. Yaşanan bu işgallere yetkililer ise sessiz kalıyor. Yetkililer bu caddelerden yürüyerek geçtiğinde bu rahatsızlığı fark etmiyor mu ?” diyerek soruna dikkat çekti.

“Caddeler açık otopark haline gelmiş“

Öte yandan caddelere gelişi güzel çekilen araçların trafiği olumsuz etkilediğine dikkat çeken vatandaşlar, “Ödemişte bazı bölgelerde caddeler açık oto park haline gelmiş, araç parkına dönmüş. Belediye yetkililerinin otopark olarak belirlediği yerler yeterli değil. Trafik akışı sağlanmıyor. Yolların sağ tarafı araçtan gözükmüyor. Birde cadde de açılan tezgâhlar durumu içinden çıkılmaz hale sokuyor. Trafik yetkililerinin bu konuya el atması gerekiyor. Belediye yetkilileri ile trafik ortak hareket ederek bu sorunu çözmelidir” dediler.

Editör: Haber Merkezi