HABER:YÜKSEL BALCI/FOTO:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Bunlardan biri de, 2. Patates yemek yarışında ( Hünerli eller yarışıyor)  adlı etkinlikti. Bu etkinlik Ödemiş Park kulüp bahçesinde yapıldı.

Patates yemek yarışmasına bayanlar büyük ilgi gösterdi. Ödemişli bayanlardan 15 i, patatesten 15 çeşit yemek yaparak jüri üyelerinin önüne sundular. jüri üyeleri Birbirinden güzel patates yemeklerini  tek tek tadarak, yemeklere not verdiler.

Jüri üyeleri 15 çeşit yemeği bir bir tatmaları sonucu, adeta mide fesadı geçirdiler… Yemekleri ilk üçe giren bayanlardan birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın ödüllü verildi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mahmut Badem” Patates üreticisinin sıkıntısını hepimiz biliyoruz. Bu yıl 2. Yaptığımız patates yemekleri yarışına 15 çeşit patates yemeğiyle katılan kadınlarımızı kutluyoruz. Biz burada, patatesten yapılan yemek çeşitlerini halkımıza anlatırken, bir yandan da bölgemizin en meşhur ürününü tanıtmanın heyecanını yaşarken, törenimize katılan konuklarımızı kutluyoruz. Bu arada, yemekleri 1.2.3. seçilen kadınlarımızı altınla ödüllendirerek patatesi olan ilgiyi artırmayı planladık. “
Daha sonra, 15 çeşit patatesten yapılan yemekler bir bir jürinin önüne sunuldu.

Kıymalı patates, patates kayığı, patates buzlaması, patates kapama, Hasan paşa köftesi, patatesli katmer, patatesli oturtma, patates açması, Osmanlı parmağı, patates çanağı, patatesin efesi, patatesli börek, patatesli çiğköfte, patates salatası, patates oturtması, adlı yemekler hem jüriden hemde katılanlardan büyük beğeni aldı. Bu arada belediye başkanı Mahmut Bademin eşi Nevin Badem ve  bir çok kadın evlerinde en kolay ve ilgi çekici patates yemeğini nasıl yaptıklarını anlattılar.

Patatesin efesi adlı yemekle birinci gelen Gülşah Yetiştiren kucağında bebeği ile sahneye çıkarak bir büyük altını Belediye Başkanı Mahmut Bademin elinden aldı.

İkinci Nesrin Şahan patates salatası ile yarım altın, üçüncü, patates oturtması yemeğiyle Nazlı Kımıl çeyrek altın ödüllünü aldılar. Bu arada, yarışmaya katılanlara birer katılım belgesi verildi ve toplu olarak resim çektirildi.

Daha sonra, yemekler davetliler tarafından afiyetle yendi.
Editör: Haber Merkezi