HABER: HALİL YÖRÜK





Geçtiğimiz yaz Ödemiş’te sık sık su kesintilerinin yaşanması vatandaşlarımızı zor durumda bıraktı. Bu senede aynı sıkıntıların yaşanmaması için İZSU tarafından içme suyu sondaj kuyuları açılacak. Ödemiş Belediyesi tarafından oluşturulan komisyon sonucu İZSU’ya sondaj için yerler gösterildi.

İZSU yetkililerinin Seyrekli mahallesinde 1330 m2 lik zeytinlik alanda sondaj çalışması yapmak için incelemelerde bulunmasına vatandaşlardan tepki geldi.

Zeytin ağaçlarının sökülmesine razı olmayan Seyrekli mahalle sakinleri ve köy muhtarı İlyas Güntük, İZSU yetkilileri ile yer konusunda kısa süreli tartışmaya girdi. İZSU yetkililerine Ödemiş Belediyesi tarafından gösterilen alanlarda sondaj yapmalarını söylediklerini belirten Seyrekli Mahalle Muhtarı İlyas Güntürk, “ Mahallemizin içinde | | | | olan bu yeşillik alanın katledilmesini istemiyoruz. Zeytin ağaçlarının buradan yok edilmesine karşıyız. İçme suyu sondajı yapacaklarsa kendilerine gösterilen alanda yapsınlar. Belediye meclisinden geçirilen yerlere yapmaları gerekiyor. Israrla dönüp dolaşıp bu alana geliyorlar. Buraya yapılmasını istemiyoruz. Zeytin ağaçlarımızın köklenmesine bu yeşil alanın yok edilmesine karşıyız.

Yazın sıkıntı yaşanıyor

Ödemiş'in ayda 1 milyon lira bütçesi olan su işletmesini alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş'te özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını yeni kuyular açarak çözmek istiyor. İlçedeki mevcut kuyuların su seviyelerinin düştüğünü, kaynak suyunun da yaz aylarında tarımsal sulamada kullanıldığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Geçtiğimiz yaz ayında ilçede su sıkıntısı yaşandı. Seyrekli mahallesinde açılacak yeni kuyularla ilçenin su ihtiyacını karşılayacağız. Kuyuları yaz ayına yetiştirmeyi hedefliyoruz" 

Editör: Haber Merkezi