HABER:FARUK ÇARK
Başkanlara, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ eşlik etti.
İzmir’de görev yapan AK Partili yedi belediye başkanı Ankara’ya gitti. Başkanlar, AK Parti grup toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü. Buluşmada başkanlara Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ da eşlik etti. Erdoğan’ın belediye başkanlarından İzmir ile ilgili bilgiler aldığı öğrenildi.
Özhaseki’ye rapor
AK Parti’de uzun süre Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra önceki bakanlar kurulu değişikliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Kayseri eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki İzmir’de bulunan AK Partili başkanları ağırladı. Geçtiğimiz günlerde yenilenen kabinede tekrar aynı görevi alan ve yerine koruyan Özhakesi İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde göreve gelen başkanlarla buluştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki görüşmeye Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez katıldı.
Belediye başkanları görüşmede ilçeleriyle ilgili brifing verirken göreve geldikleri günden bu yana geçen üç yıllık sürede yaptıkları projeleri de anlatı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetki ve sorumluluğuna giren konuların öncelikli olduğu görüşmede kentsel dönüşüm projeleri, TOKİ yatırımları, bakanlığın hibe ve araç desteği gibi konuların görüşüldüğü öğrenildi. Özhaseki’nin başkanlara partide yerel yönetimler başkanı iken daha önce bizzat kendisinin geliştirdiği “kardeş belediye” uygulamasıyla ilgili son durumu da sorduğu belirtildi.


Editör: Haber Merkezi