MHP İzmir’den Türkçülük Şöleni

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığının Bornova Cumhuriyet Meydanında bir ilki gerçekleştirdi. MHP İzmir’in düzenlediği iki günlük “Türkçülük Şöleni” büyük coşkuya heyecana ve duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.
Cumhuriyet Meydanına 9 Otağ kuruldu. Kurulan otağlara bağımsız Türk devletlerinden gelen öğrenciler ülkelerini ziyaretçilere tanıtırken, Kamu Çalışanları Vakfı ve Ülkü Ocakları da çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şölenin Şeref konuğu da Fırat Yılmaz Çakıroğlu Öğrenci Yurdunu Açan Keçiören Ülkü Ocakları oldu.
Şölen alanında Ata sporumuz güreş, tarihi Türk Okçuluğu, Mehteran, Aşık Atışmaları, çocuklar için, Dede Korkut, Nasreddin Hoca, Keloğlan, Meddah, İbiş ve Ortaoyunu sahne alırken “Tuna’dan Altaylara” dans ve müzik gösterileri sergilendi. Şölene Azerbaycan Türk Kadınları Birliği Başkanı Tanzile Rustemkhanli da İzmir Şube Başkanı Cevahir Ahmedova ile birlikte katıldı.

Karataş; Türk Milliyetçisiyiz Turancıyız

Şölenin açılış konuşmasını yapan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Türk Milliyetçiliği varlık fikrimiz, imanımız ve sorumluluğumuzdur. Turancılık ise hedefimiz yani ülkümüzdür. Bizler bu iman ve ülkü ile hedefe yürüyoruz… Avrupa ortalarından Japon denizine kadar sınırsız bir coğrafyada kullanılan tek dil Türkçe’dir.  Dil bayrağımızın genişliği birlik ve bütünlüğümüzün de genişliğini ortaya koymaktadır. Dünyada yedi bağımsız devleti olan dek millet Türk Milletidir. Bu büyük bir güçtür. Fakat kanayan yaralarımız var! Doğu Türkistanımız, Kırımımız, Türkmenelimiz, Güney Azerbaycanımız, Karabağımız var… Duamız odur ki, Rabbimiz bir gün birliğimizi tesis edecek ve dünya üzerinde dalgalanan Türk bayraklarının sayısı artacaktır. İlk defa böyle kapsamlı ve şölen olarak kutlanan Türkçülük Etkinlikleri için de, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Arslan; Başbuğ Türkçülük Halkasını Genişletti


MHP İzmir’in Türkçülük Şöleni’nde  “3 Mayıs ve Türkçülük” üzerine konuşma yapan Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolga Arsalan da “ Türk tarihi nasıl ki kopmayan bir devamlılık arz ediyorsa, Türk Milliyetçiliği de öyle bir devamlılık arz etmektedir. Tarihin en eski devirlerinden bu yana Türk Milletinin içinde bir şuur olarak yaşatılan Türk Milliyetçiliği sonsuza kadar da yaşayacaktır. Bugün burada olmamıza sebep olan 3 Mayıs 1944 Hareketi de işte böyle önemli bir dönemdir. Rahmetli Atsız, Türkeş ve diğer Türk Milliyetçileri tarihin omuzlarına yüklediği sorumlulukları yerine getiren ufuk şahsiyetlerdir. Onların ruhu sonsuza kadar yaşayacak ve Turan Ülküsü gerçek olacaktır” diye konuştu.

İlkönce Andımız Okundu

Bir ilk olarak gerçekleştirilen şölenin ilk programı da Dilâ Su Bulut’un okuduğu “Andımız” oldu. Katılımcıların tekrar ettiği andımızdan sonra sırasıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Tuna’dan Altaylar’a dans ve müzik gösterileri yoğun ilgi çekerken, Atabey Mehter alayının sunduğu Davul ve Kös şovu coşkuyu arttırdı. Şölene katılanlar eğlenceli saatler geçirirken durumdan en çok memnun olanlar da çocuklardı. Yüz boyama etkinliklerinden başlayarak birçok programın çocuklar için hazırlandığı şölen çocukların Nasrettin Hoca, Keloğlan, Karagöz-Hacivat, Dede Korkut ve İbiş’le tanışmasına sebep oldu.

En Büyük İlgi Okçulara ve Güreşçilere

MHP İzmir’in Türkçülük Şöleni’nde en büyük ilgiyi de Tarihi Türk Okçuları gördü. “İzmir Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Derneği” nin yaptığı tanıtım ve şovlar izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Şölen alanına hazırlanan atış poligonunda uzun kuyruklar oluştu. İl Başkanı Necat Karataş’ın daha ilk atışta hedefi tam isabet olarak vurması profesyonel okçular tarafından da hayretle karşılandı. Şölende “yağlı güreş” gösterileri de ilgiyle izlendi. Genç güreşçilerin yaptığı gösteriler büyük alkış aldı.

Keçiören Ülkü Ocakları’na Fırat Hatırası

Şölende duygulu anlarda yaşandı. Açtıkları “Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu Öğrenci Yurdu” için İzmirli Türk Milliyetçilerinden büyük övgü alan Keçiören Ülkü Ocakları Başkanı Melih Seyfettin Çakal’a, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun kullandığı kalem hediye edildi. Polatlı Ülkü Ocakları da kazandığı ödülü Ülkücü Şehit Fırat yılmaz Çakıroğlu’nun Babası Fuat Çakıroğlu’na hediye ettiler.

Özbek Pilavı

Şölenin bir amacının da Türklük Değerlerini yaşatmak ve Türk Dünyası içinde tanıtımını sağlamak olduğunu vurgulayan tertip komitesi başkanı Cumhur Bulut, “işte bu yüzden şölenimizi iki gün olarak planladık. Merkezi bir yerde yapmaya özen gösterdik. Amacımız sadece biz Türk Milliyetçilerine ulaşmak değil, öz ve kök değerlerimizin aynı olduğu tüm insanımıza ulaşmak. Bu yüzden Bornova Meydanındaki şölenimizi çok önemsedik. Değerlerimizi buluşturmak için çalıştık. Bu bir ilkti. İnşallah devamı da gelecek” dedi. Şölen de MHP İzmir İl teşkilatı tarafından dağıtılan Özbek Pilavı da büyük ilgi gördü.

Editör: Haber Merkezi