İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Özlem Duvan Temizel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman, Urla Kent Konseyi ve Urla Belediyesi çalışmaları hakkında yaptığı sunumla katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda gündeme alınan küresel susuzluk ve kuraklık sorunları ile ilgili farkındalık yaratacak çalışmalar yapılmasına karar verildi. Ayrıca İzmir Kent Konseyleri Birliği Tüzüğü değerlendirilirken kent konseylerinin mevcut yapıları ve ilişkileri hakkında çalışmalar yapılması hakkında görüş birliğine varıldı. Toplantıya Ödemiş Kent Konseyi adına Başkan Mehmet Taşlı ve Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar katıldı.

Kent Konseyleri temsil ettiği toplumun aklı vicdanı ve sağduyusudur

İzmir Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulunda konuşan Başkan Mehmet Taşlı: “Tepeden bahşedilen demokrasi değil yerelden hak edilen ve eşit yurttaşlık hakları için Kent Konseyleri çok önemlidir. Ülkemizin gelişmesi demokratik bir ülke olmamız için Kent Konseyleri çok önemli katkılar sunacaktır. Kent Konseyleri şehirleri güzelleştirmek, hemşehrilik bilincini geliştirmek ve yaşanılan şehirdeki birlik beraberlik ruhunu sağlamlaştırmak suretiyle demokratik bir ortamın oluşmasına katkı koyarlar.  Kent Konseyleri ilçedeki tüm kurumların temsili ile oluşan bir genel kurulla oluşturulur. Ayrım yapmaksızın kentin bütün unsurlarını kucaklamaya çalışır. Kent Konseyleri temsil ettiği toplumun aklı vicdanı ve sağduyusudur.” şeklinde konuştu.

Ödemiş Kent Konseyi’nden Güzelbahçe’deki doğa nöbetine destek

Urla’da gerçekleştirilen İzmir Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu toplantısı öncesi Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’nde yapılması planlanan go-kart pisti projesine karşı sürdürülen doğa nöbetine destek ziyaretinde bulunan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile bir araya geldi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Taşlı: “Zeytin ağaçlarının bu kadar yakınında ve İzmir Kent Bütünü Çevre Düzeni Planı’nda tarım alanı olarak görünen böyle bir alanın motor sporları pisti yapılmaya uygun olmadığı açıktır. Yasal süreçte de sıkıntılar olduğu iddia ediliyor. Çevre gönüllülerimizin başlatmış olduğu doğa nöbetine Ödemiş Kent Konseyi olarak omuz vermek adına buradayız. Ayrıca şu ana kadar sarf edilen çabaların sonuç verdiğini görmekten mutluluk duyduk. İş makineleri bugün itibariyle alanı terk etti. Hukuki sürecin de en kısa zamanda sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Asırlık zeytinleri ve doğayı korumalıyız” şeklinde konuştu.

     

Editör: Haber Merkezi